dissabte, 18 de febrer del 2017

El PSOE ara demana que es suspengui l'autonomia de Catalunya si es fa el referèndum #EncaraNoEtsIndepe?



L'ex-vicepresident espanyol Alfonso Guerra (PSOE) aposta per aplicar l'article 155 de la Constitució Espanyola, i així suspendre l'autonomia de Catalunya davant el desafiament català de fer un referèndum. En un article a la revista Tiempo, publicada aquest divendres, González insinua aquesta idea: "Es recorre a una entelèquia d'apel·lació al diàleg mentre el nacionalisme fa passos cada dia cap a la ruptura de la nació. Per què s'ignora que la Constitució estableix els mecanismes per solucionar els casos en què les autoritats no compleixen amb les seves responsabilitats? [...] No és fàcil entendre que Govern i partits constitucionalistes no explorin aquesta possibilitat", diu en l'article.

"El Govern d'Espanya ha optat per una complaent espera, sota la creença que les coses s'arreglarien soles, postura còmoda i irresponsable, ja que el resultat està a la vista. El nacionalisme ha interpretat aquesta passivitat com un signe de debilitat i ha contestat amb una escalada de provocacions i amenaces", afegeix Guerra. I continua: "Amb aquest panorama, no es pot seguir contemplant l'horitzó. És hora de canviar d'estratègia i actuar en conseqüència".

Guerra qualificada també d'"antidemocràtica" la mobilització ciutadana del 6-F: "És un acte que demostra que a Catalunya no hi ha una situació normal de democràcia", argumenta Guerra. "No poden donar un cop a les normes de convivència establint unilateralment una nova realitat política".