dilluns, 17 d’octubre del 2016

El nacionalisme espanyol ja amenaça de mort al President de Catalunya via Facebook #StopFeixistes



Els Mossos d'Esquadra han actuat d'ofici i han obert diligències per investigarl'amenaça que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va revelar aquest diumenge que havia patit a través de Facebook. Així ho ha afirmat aquest dilluns el conseller d'Interior, Jordi Jané, que ha explicat que les diligències s'enviaran a la Fiscalia Especial de Delictes d'Odi i Discriminació i que, quan es tingui la denúncia del president, s'elevaran al corresponent jutjat d'instrucció.

Jané ha alertat que aquest tipus d'amenaces i comentaris que inciten a l'odi van en augment contra diputats de diverses formacions polítiques i altres membres del Govern i ha subratllat que són "intolerables" perquè "traspassen una frontera que afecta tothom pensi com pensi".

Carles Puigdemont va rebre ahir una amenaça per Facebook. Una internauta, que es fa dir Jorge Fernández Hernández, li va escriure dient-li que era "un fill de puta" i amenaçant de posar-li una bomba al cotxe. També va afirmar que "li arribarà l'hora aviat".

El missatge es va rebre aquest diumenge a les 17:12 h. L'autor del missatge a Facebook ha declarat que li havien piratejat el compte i que ell no havia escrit res, segons ha informat El Món a RAC1. El president va respondre dient que denunciarà el "covard" i que espera que la justícia actuï.