dijous, 20 d’octubre del 2016

Concentració multitudinària al Parlament per donar suport a Forcadell #JustíciadeVergonya


L'esplanada del Parlament de Catalunya s'ha omplert de gent per donar suport a la presidenta de la institució, Carme Forcadell, que ahir va rebre la querella de la fiscalia superior de Catalunya per haver permès que el ple votés les conclusions de la comissió del procés constituent. Els manifestants han fent càntics de suport a Forcadell i han brandat estelades de tota mena i cartells en què es llegien lemes com ara: 'Forcadell, estem amb tu', 'El poble decideix, no els tribunals' i 'Desobediència'.

Davant del Parlament hi havia diputats de Junts pel Sí, la CUP i CSQP, la batllessa de Barcelona, Ada Colau, els ex-presidents del parlament Joan Rigol i Núria de Gispert, i senadors com Santi Vidal o Gabriel Rufián. Tots ells han fet una cadena davant les portes de l'edifici en senyal de resistència i mentre la multitud cantava 'ni un pas enrere'.

Després ha sortit Forcadell, seguida d'alguns membres de la mesa del parlament. Els manifestants han fet una ovació espectacular i han fet crits d'independència.

La presidenta ha rebut el suport de totes les figures institucionals i després s'ha acostat a la gent concentrada. No hi ha hagut discursos, però Forcadell ha dit als periodistes: 'No es tracta de mi, no es tracta d'una sola persona: es tracta de democràcia. I a Catalunya, per sort, de demòcrates n'hi ha molts.'

Aquesta concentració de suport fou convocada ahir per les entitats sobiranistes, després de la querella que havia presentat la fiscalia del TSJC acusant Forcadell de desobediència i prevaricació.

http://www.vilaweb.cat/noticies/videos-i-fotos-concentracio-multitudinaria-al-parlament-per-donar-suport-a-forcadell/