dissabte, 11 de juny de 2016

Podemos a Barcelona: Banderes espanyoles republicanes i sense cap republica al programa


​​
El gran engany de Podemos arriba a Barcelona. Ada Colau i Monica Oltra han avalat el populisme d'Iglesias i Errejon, volen la victòria malgrat prometin el que no diu el seu programa electoral"Avui em vull dirigir als catalans que no ens votaran. Aspiro a ser el president d'una Espanya que escolti a Catalunya, que reconegui els seus drets nacionals i tendeixi ponts allà on altres els han dinamitat". Pablo Iglesias ha estat un dels grans protagonistes del 'Somriure dels Pobles', l'acte reivindicatiu de la plurinacionalitat de l'Estat que ha aplegat a més de 4.500 persones al Passeig de Lluís Companys. Iglesias s'ha compromès a defensar "sempre" el referèndum sobiranista a Catalunya i a respectar la decisió que prenguin lliurement els catalans. 

Les piulades de Sergi Castanyer desmunten el programa de Podemos obliguen a Colau i Errejón a canviat el guió previst

"No volem que marxeu, però defensem el vostre dret a decidir perquè som demòcrates", ha exclamat. Però la promesa del referèndum no consta en el programa electoral de Podemos, no sols no hi consta sinó que el programa és tant o més centralista que el del PSOE, PP o Ciudadanos. Les piulades del politòleg desmuntant el programa populista de Podemos han obligat a Colau i Errejon a insistir en les mentides sobre el corredor mediterrani inexistent en el programa de Podemos  

Tot val per una foto, i ha tornat el petó a la boca

Un nou petó a la boca amb el cap de llista d'En Comú Podem ha servit per passar el testimoni a Xavier Domènech, que ha animat els catalans a convertir Catalunya i el Mediterrani en la punta de llança per derrotar el PP".

Iglesias diu el mateix a Cataluya que a Madrid o Sevilla, però el seu programa electoral és una mostra clara de la recentralització.

"Clar i català", Iglesias ha dit "el mateix" que diu a Sevilla, a Madrid, a Toledo i a Màlaga: "Volem que a Catalunya hi hagi un referèndum i que els catalans decideixin el seu futur". S'ha mostrat convençut que després del 26-J les confluències d'esquerra tindran més força per tirar endavant el seu programa de la que van tenir el 20-D. "Els guanyarem", ha sentenciat davant les quatre-mil persones que li cridaven "presidente".

Tants egos a dalt de l'escenari han provocat 2 desmais davant un acte interminable

El míting d'aquest dissabte davant l'explanada de l'Arc de Triomf és i, probablement, serà el més multitudinari de la campanya d'En Comú Podem. Iglesias i Domènech han estat els últims en parlar després que ho haguessin fet les primeres espases de les aliances arreu de l'Estat. Per primera vegada el líder d'IU, Alberto Garzón, i Iglesias han coincidit en un míting a Catalunya al que s'ha sumat la vicepresidenta del govern del País Valencià, Mònica Oltra, el número 3 de la candidatura d'Units Podem, Íñigo Errejón, la 2 d'En Comú Podem, Lucia Martin i l'eurodiputat d'ICV-EUiA, Ernest Urtasun. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exercit d'amfitriona d'un acte amb el s'ha volgut reivindicar la plurinacionalitat de l'estat espanyol.

Molts gestos i pocs fets, populisme per damunt d'ideologia

Aprofitant la coincidència entre el nom del Passeig i el del "millor president de la Generalitat de la història", Xavier Domènech ha recordat com Lluís Companys es dirigia en temps de la República a la resta d'Espanya per dir-los que "el sol neix al Mediterrani" i reivindicar "la llibertat dels pobles". "Avui el sol torna a sortir pel Mediterrani i la llum d'aquest nou dia la portem amb els nostres somriures a la resta de pobles germans de l'Estat per conquerir la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Comença una llim al Mediterrani que acabarà amb la foscor del PP", ha recalcat.

Mònica Oltra com Ada Colau, primer Espanya, després la Comunitat Valenciana

De la seva part, Mònica Oltra, ha reconegut les dificultats que es van trobar després del 20-D per construir "el govern del canvi" a l'Estat. "No ha sigut a la primera. Es de veres. Però portem dècades resistint nosaltres i ara els que resisteixen són ells. Anem a per ells", ha deixat clar. "A la valenciana, a la valenciana" cridava el públic, conscient que després del 26-J el PSOE serà necessari per construir un govern alternatiu al PP. "Som la força del poble. Podran tenir molts diners i influències, però nosaltres tenim la força del poble. Som més i, per això, tremolen i trontollen. Doncs que segueixin tremolant, que el 26j anem a per ells", ha insistit.

El nacionalisme espanyol de Podemos amagat en el programa electoral, tot val per la victòria
 
Diversos "sí se puede" han estat seguits pel públics per consignes contra el PP ("Vamos a ganar al Partido Popular"), referències a la candidatura estatal ("Unidos Podemos"), crits reivindicatius de l'experiència de govern al País Valencià ("A la Valenciana"); referències a l'Ebre ("Lo riu és vida") i amb Pablo Iglesias com a gran protagonista de l'esdeveniment ("Presidente, presidente"). En Comú Podem aspira a repetir victòria a Catalunya i Units Podem s'ha marcat el repte de fer el "sorpasso" al PP i esdevenir la primera força a l'Estat.