dilluns, 13 de juny de 2016

Escàndol: Un politòleg evidencia tot l'espanyolisme i centralisme amagat al programa de Podemos #PodemosGate

El politòleg Sergi Castañé posa al descobert l'escàndol del programa electoral de la formació de Pablo Iglesias i que han avalat les anomenades confluències liderades per Oltra i Colau.

En un conjunt de piulades, el politòleg Sergi Castañé, alerta que el programa de Podemosproposa en tota regla la refundació del nacionalisme espanyol i més centralisme. Amb un discurs públic que apel.la a la fraternitat, el programa electoral del partit lila, que segurament serà el segon partit de l'estat i el guanyador als PPCC, deixa al descobert que no contempla ni el dret a decidir, ni el dret a l'autodeterminació, mentre afavoreix la llengua espanyola, llengua d'imposició, i deixa Catalunya com un  govern regional més. Les inversions en infraestructures es decanten a prioritzar les de rodalies de Madrid i no de Catalunya, proposa disminuir la representació política de Girona, Tarragona i Lleida en benefici de Barcelona i aposta per una educació centralitzada. Aquestes són algunes de les propostes més escandaloses, però  podríem seguir trobant més exemples de l'estil pàgina darrere pàgina del programa electoral dels que diuen ser la nova política, pur populisme i engany posat al descobert.


1.- Podemos només contempla al seu programa el dret a l'autodeterminació per al Sàhara i altres territoris llunyans. Pel que fa a Catalunya consideren que només té dret a una possible modificació constitucional d'intre d'un hipotètic estat plurinacional. Es a dir, mirar de fer-nos més amable la nostra pertinença a Espanya pels segles dels segles.

2.- Podemos defensa al seu programa que la llengua espanyola seguirà sent la predominant i en serà la més promocionada. El català, el gallec i el basc resten com a llengües secundàries i minoritàries en l'àmbit de la cooficialitat.

3.- Segons el programa de Podemos, Catalunya és només un govern regional més, una autonomia més. Per tant, Podemos ofereix perpetuar el 'cafè para todos', tal i com proclamen la resta de forces nacionalistes espanyoles (Partit Popular, PSOE i Ciudadanos).

4.- Podemos defensa al seu programa encara més inversions a rodalies de Madrid i centralització de les rodalies a Catalunya. a més, no preveu cap mena de pla d'inversions per recuperar el greu deteriorament de la xarxa bàsica ferroviària malmesa per la manca d'incompliment de les inversions per part dels governs dels nacionalistes espanyols PSOE i PP.

5.- Adéu al corredor mediterrani. L'aposta de Podemos és conduir les mercaderies per l'impossible corredor aragonès, una de les mesures més greus avalades per les estrelles polítiques del País Valencia i la Catalunya, Ada Colau i Monica Oltra.

6.- Podemos i el eu programa obren la porta a carregar-se la normalització lingüística, al plantejar la segregació dels centres educatius en funció de la llengua. Adéu al model d'èxit i de consens a Catalunya.

7.- El programa de Podemos parla explícitament de més transferències a Euskadi, però no diu res sobre transferències noves a Catalunya. Un altre engany als catalans.

8.- Podemos només proposa al seu programa arreglar el problema dels peatges en fallida, però en cap cas preveu suprimir els peatges rendibles a Catalunya.

9.- El partit de Pablo Iglesias i Ada Colau proposa al seu programa centralitzar encara més els esports. es a dir, adéu a les seleccions catalanes. Allò que ni tant sols s'atreveix a dir el PP, els de Podemos ho posen per escrit!

10.- Podemos també proposa al seu programa augmentar la representació electoral de la "província" de Barcelona en perjudici de la de Tarragona, Lleida o Girona.

11.- El programa de Podemos aposta per centralitzar les competències en Universitats. Un atac directe a la mateixa autonomia universitària i a les competències en aquesta matèria.

12.- Ni pacte fiscal, ni millora del model de finançament. Podemos proposa al seu programa una centralització de la recaptació d'impostos. Una vegada mes, allò que no te valor de dir el PP o Ciudadanos, ho fa Podemos. I sense cap mena de vergonya.

En definitiva, com es pot comprovar no són temes menors. Sons els eixos bàsics de qualsevol programa. Podemos intenta jugar a dues bandes, prometent coses als catalans que al seu programa nega i contradiu i que, sens dubte, no pensa aplicar una vegada sigui al poder. I a més, aposta per un espanyolisme i centralisme que ni tan sols Ciudadanos o PP tenen valor de defensar.