divendres, 10 de juny de 2016

Rull (CiU) vol portar les companyies espanyoles Renfe i Adif als tribunals pels incompliments amb CatalunyaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que aplicaran expedients sancionadors contra Adif i Renfe per pressionar l'estat espanyol perquè solucioni els problemes que s'acumulen a la xarxa ferroviària del Principat i que s'ha agreujat els darrers dies a la línia R16 amb els problemes de l'enclavament de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Com que la via de la negociació amb el Ministeri de Foment ha estat fins ara ineficaç, Rull ha assegurat que s'emprendrien 'mesures excepcionals' i es cercaria 'l'empara dels àmbits jurisdiccionals' davant les 'actuacions negligents' i els 'incompliments flagrants' dels dos organismes.

També la Plataforma Trens Dignes valora la possibilitat d'emprendre accions legals i si es podria fer conjuntament amb el Síndic de Greuges. L'entitat ha convocat una manifestació el 19 de juny a l'estació de tren de l'Aldea (Baix Ebre).

Una altra jornada caòtica de vaga a Renfe


Aquest divendres han començat els quatre dies d'aturades parcials a Renfe, convocades pel sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), amb diverses incidències destacades. La més greu és la que ha afectat la circulació de trens entre Reus i Tarragona, on una avaria al sistema d'electrificació ha deixat un tren aturat i els bombers han hagut d'evacuar els 150 passatgers que hi havia per a traslladar-los per carretera. Aquesta avaria afecta les línies RT1, R14 i R15. Segons Renfe, per a facilitar la mobilitat dels viatgers, els trens de la línia R14 es desviaran per Valls recuperant el seu recorregut habitual a Sant Vicenç de Calders. Pels viatgers de la línia R15 i RT1 s'ha gestionat un servei alternatiu per carretera entre Reus i Tarragona. A més, aquesta incidència també provoca la falta d'alimentació elèctrica al tram Tarragona-Torredembarra, cosa que afecta els trens de la línia R16 i RT2.

A banda d'aquesta avaria, les línies R16 i RT2 acumulen, per quart dia consecutiu, retards importants per l'avaria en el sistema de senyalització i de seguretat ferroviària a Mont-roig del Camp, segons ha informat Renfe. Aquesta incidència afecta els trens d'ample convencional que circulen entre Tarragona i Castelló de la Plana. Arran d'aquesta incidència, s'ha habilitat un servei alternatiu d'autobús per carretera entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant pels viatgers de la línia RT2. Aquesta afectació va començar dilluns al vespre, al voltant d'un quart de deu de la nit, quan es va produir una manca de tensió, que un cop resolta va desembocar en petits incendis a les instal·lacions, que van causar 'danys considerables', segons fonts de l'ens gestor, que investiga les causes i no descarta cap hipòtesi, com la d'un sabotatge.

Més incidències.

A Gandia s'ha suprimit el servei de trens i a la rodalia de València s'han hagut d'habilitar serveis alternatius d'autobús per l'incompliment de serveis mínims.

Els serveis mínims de la vaga de maquinistes d'avui són del 66% en els trens de Rodalies i en els trens regionals en hores punta, de 6.00 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.30 hores.