dilluns, 13 de juny del 2016

Cada any sense la independència, Espanya s'endú 25.000 milions euros #EncaraNoEtsIndepe?

El preu d'endarrerir la independència, 25.000 milions d'euros anuals. El Cercle Català de Negocis publica un estudi on calcula que el dèficit fiscal sumat al deute creixent i el pagament d'interessos engreixen les pèrdues per any de no proclamar l'Estat propi

La impossibilitat d'aprovar uns pressupostos portarà, encara que no s'ha anunciat de manera oficial, a un endarreriment de l'objectiu del full de ruta, que marcava 18 mesos per deixar el país a punt per la independència. Com a mínim això s'interpreta de les declaracions dels últims dies del president i vicepresident de la Generalitat, que sí que han dit explícitament que aquest any no es podran destinar tots els recursos necessaris a les estructures d'Estat. Per aquest motiu, el Cercle Català de Negocis (CCN) avisa:que per cada any que s'endarrereixi la independència, els les arques catalanes perden 25.000 milions d'euros.

Ara ja no només és el dèficit fiscal

L'entitat recorda que ara ja no només estan en joc els milers de milions que se li escapen al país pel dèficit fiscal, sinó que s'hi ha de sumar i a l'incompliment de les inversions de l'Estat, i des de l'inici de la crisi, el creixent endeutament de la Generalitat autonòmica i el pagament d'uns interessos que ofeguen tant la recuperació econòmica com l'aplicació de polítiques socials.

El CCN demana que el lideratge del procés retorni a la societat civil

És per aquest motiu que el Cercle Català de Negocis ha emès un comunicat on "encoratgem el Govern de la Generalitat i a Junts Pel Sí a aprofitar l'oportunitat que ara s'albira per tal de prémer l'accelerador en la construcció d'estructures d'Estat, i els convidem a treure'n el màxim profit de les possibilitats latents més enllà d'unes institucions públiques abocades a esdevenir l'escenari per l'enfrontament entre els partits polítics". A més, el CCN resta a la disposició de les institucions pel que necessitin i insten la resta d'entitats independentistes de la societat civil a retornar el lideratge del procés al poble.