dissabte, 7 de novembre del 2015

El govern català adverteix: 'Amb la lleia la mà,l’Estat no podrà res contra Carme Forcadell' #ProuAtacs



Forcadell és intocable. Francesc Homs ha recalcat aquest matí que l'Estat no podrà res contra Carme Forcadell. La segona autoritat de Catalunya, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, està en el punt de mira del govern espanyol mentre no es nomeni president de la Generalitat. Ahir Soraya Sáenz la va assenyalar i avui el qui serà candidat de Democràcia i Llibertat el 20D, Francesc Homs, ha defensat la nova presidenta.

"Llei en mà" no es pot inhabilitar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell". Així de clar ha estat aquest matí el qui serà candidat de Democràcia i Llibertat (CDC), Francesc Homs. De fet, l'Estat no pot inhabilitar una presidenta que ha convocat un ple per debatre sobre una resolució que, a més, ha estat autoritzat pel TC. L'Estat, però apunta més enllà i ja fixa la inhabilitació de Forcadell si aquesta resolució resulta aprovada. La rumorologia deia, a més, aquesta setmana que Llanos de Luna ja estaria preparada per assumir una Generalitat intervinguda. Però l'Estat vol que aquest sigui el darrer recurs.

La mà dreta d'Artur Mas a la Generalitat, Homs, ha recalcat també que s'han produït molts avenços en les negociacions amb la CUP. No en va, dilluns a partir de les 10h el ple del Parlament està convocat per debatre sobre una resolució independentista amb un annex que conté un paquet de mesures de caire social de profunditat molt rellevant. "Es fa difícil d'entendre que si tu estàs d'acord en fer unes coses, no estiguis d'acord en fer-les possible", ha assenyalat Homs, que troba "una contradicció" que hi hagi un pacte programàtic potent, i no es voti un president perquè el pacte tiri endavant. CDC dóna una altra volta al cargol i demana coherència històrica a la CUP amb la pressió redoblada: "la setmana que ve veurem les prioritats que té cadascú". Val a dir que CDC ja ha cedit en diverses qüestions programàtiques, i ha hagut d'acceptar el veto dels cupaires a alguns consellers. Malgrat això, l'esquerra anticapitalista, manté el vot negatiu sobre Artur Mas.