dissabte, 7 de novembre del 2015

El govern espanyol a corre cuita per anul·lar tota una declaració d'independència #DUI #NouEstat



El govern espanyol actuarà amb "immediatesa absoluta" per anul·lar la declaració d'independència.  "No hi ha manera de blindar-se del compliment de la llei", remarca Santamaría, que assegura que es convocarà d'urgència el consell de ministre per acudir al TC.  Assegura que un cop el Constitucional anul·li la declaració d'independència serà "com si no hagués passat mai". O almenys això és el que al govern espanyol li agradaria.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avisat al Parlament de Catalunya que el govern espanyol actuarà "amb immediatesa" si dilluns s'aprova la declaració d'independència , tot assegurant que engegaran els mecanismes que calen per portar el text al Tribunal Constitucional (TC). Primer caldrà un informe del consell d'estat i després es convocarà d'urgència el consell de ministres abans de recorre al TC. "La immediatesa serà absoluta", ha insistit, tot recordant que ja ho van fer així amb la declaració sobiranista . I ha avisat que un cop el TC es pronunciï "la declaració s'anul·la i serà com si no hagués passat mai".

Santamaría ha assegurat que el Parlament haurà de fer "cas" de la decisió del TCV i que si això no passa ha recordat que "de mecanismes n'hi ha i de variats" per fer complir les lleis. "No hi ha manera de blindar-se del compliment de la llei", ha afirmat.