dimecres, 28 d’octubre del 2015

'La Tribune': "Catalunya encara la ruptura amb Espanya" #NouEstat



'La Tribune', un dels principals diaris econòmics de França, es fa ressò de la resolució acordada ahir entre Junts pel Sí i la CUP per començar el procés d'independència. 'La Tribune' ho té clar, i titula: "Catalunya encara la ruptura amb Espanya", i destaca que "en una declaració conjunta que s'adoptarà en breu, les dues llistes sobiranistes col·loquen el Parlament català fora de l'ordre constitucional espanyol. És l'inici d'un procés revolucionari".

En aquesta línia, el diari econòmic constata que "comença l'enfrontament entre Madrid i Barcelona, aquest cop de veritat. Un mes després de les eleccions regionals, el 27 d'octubre del 2015 marca un moment important en la història de Catalunya. Després d'algunes discussions tancades el dimarts al matí, els dos grups parlamentaris separatistes, van anunciar la signatura d'una declaració conjunta de nou punts on s'afirma clarament la voluntat de trencar amb les institucions espanyoles".

L'article de 'La Tribune' resumeix els punts d'aquesta declaració i afirma que "hi va haver una resposta ferma de Madrid". Alhora, es pregunta si és aplicable l'article 155 de la Constitució i si el diàleg encara és possible, i afirma que "només una mediació externa podria desencallar l'estancament actual".