dimecres, 28 d’octubre del 2015

El PSC perd els papers i forma bloc amb l'ultra dreta espanyolista (PP+C's) contra el procés català #NoSabenPerdre


El PSC no ha digerit la seva davallada a les darreres eleccions i ara, a més, demostra que té mal perdre i ja contradiu obertament la seva ideologia d'esquerres formant obertament un bloc amb la ultradreta espanyolista de PP i C's contra el procés independentista català. Representants parlamentaris de Ciutadans, el PSC i el PP estan negociant presentar una contraresolució unionista, en contra de la que han acordat Junts pel Sí i la CUP per engegar el procés d'independència, segons ha pogut saber El Món.

Portaveus parlamentaris del PP han mantingut converses aquesta tarda al Parlament per intentar consensuar un redactat, apostant pel compliment de l'actual legislació espanyola i de "l'odre constitucional". La iniciativa ha estat del portaveu popular, Enric Millo.

A les negociacions ha declinat participar-hi Catalunya Sí que es Pot (CSQP), ja que no vol quedar inscrita en el bloc espanyolista. Si la iniciativa s'acaba traduïnt en un redactat, també podria sotmetre's a votació en el plenari on es debati la resolució sobiranista. Tot i això, Ciutadans, PSC i PP tan sols sumen 52 diputats, i amb tota probabilitat perdran la votació.