dilluns, 28 de setembre del 2015

La FAES carrega contra Rajoy i li adverteix el procés independentista per més viu que mai



Les forces polítiques i la premsa espanyola han rebut el 27-S com una derrota de l'independentisme malgrat la majoria absoluta al Parlament. L'única reacció divergent ha estat la de José María Aznar, expresident del govern espanyol i president de la dretana Fundació Faes que ha sortit en tromba contra l'estratègia del seu successor Mariano Rajoy. L'exlíder popular dóna el procés més viu que mai i adverteix que el PP ha quedat amb una situació pràcticament irrellevant en quedar com a cinquena força al Parlament.

Aznar considera que el PP és un dels grans derrotats del 27-S ja que han quedat en el "pitjor escenari possible". "El teu rival de l'esquerra queda enfortit, el teu espai queda minvat, els secessionistes continuaran el procés. La teva posició està seriosament compromesa", adverteix en un comunicat. De fet, va més enllà i assegura que després de perdre vuit dels 19 diputats "haurien de pensar seriosament per què el partit del govern espanyol no ha estat capaç de representar la majoria de les forces constitucionals a Catalunya".
  
Segons l'opinió de l'excap de l'executiu espanyol, el constitucionalisme té espai a Catalunya sempre que els qui ho defensin no facin "extravagàncies", i proposa reafirmar l'ordre constitucional. "Ja va el cinquè avís", adverteix, i recorda que Faes ja va avisar que "abans de trencar-se i dividir-se Espanya es trencaria i dividiria Catalunya". En aquest sentit adverteix que el "procés secessionista continuarà i continuarà més radicalitzat perquè els més radicals tenen més força".

La visió d'Aznar, com no podia ser d'altra manera, difereix totalment de la de Mariano Rajoy. L'actual president espanyol ha assegurat que "l'independentisme no té el suport de la majoria" i ha rebaixat el suport al "sí" a quatre de cada deu catalans, basant-se en el conjunt del cens electoral.

http://www.naciodigital.cat/noticia/95501/aznar/carrega/durament/contra/rajoy/dona/proc/viu/mai