dilluns, 28 de setembre del 2015

CDC demana «generositat» a la CUP i defensa la investidura d'Artur Mas #MasPresident



Des que es van saber els resultats de les eleccions o, el que és el mateix, des que es va saber que Junts pel Sí no era capaç amb els seus diputats de garantir la investidura d'Artur Mas, ha començat un estira i arronsa amb la CUP per tal de pactar la manera com s'ha de conformar el nou Govern de la Generalitat. La Candidatura d'Unitat Popular ha tornat a deixar clar aquest dilluns el que ja havia dit durant la campanya: que no pensen votar a favor de la investidura de Mas. I, ara, Convergència Democràtica està forçant per l'altra banda per tal de defensar el seu candidat.

Durant una roda de premsa que el partit ha fet aquesta tarda, la seva portaveu, Marta Pascal, ha demanat "generositat" a la CUP per tal de facilitar la investidura en els termes que Junts pel Sí va fixar el seu acord. És a dir, amb Mas com la primera opció per ocupar la presidència. "És l'hora de la generositat, de posar tots els actius damunt la taula, i Artur Mas n'és un de clar", ha sentenciat Pascal davant de les càmeres i els micròfons de la premsa. En aquest sentit, s'ha preguntat, també dirigint-se a la Candidatura d'Unitat Popular, si el procés "pot tirar endavant sense el primer partit independentista del país".

Unes hores abans, el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, havia recordat que els termes de l'acord de Junts pel Sí estipulen que ha de ser ell qui ocupi la presidència. Abans, però, preguntat pels periodistes sobre si ha de ser ell el nou president, Mas ha assegurat que aquest "no és el tema transcendental". No només això, sinó que situat la prioritat en aconseguir un "acord" amb la CUP per tal de "resoldre" el "full de ruta" que han de tenir els 72 diputats que sumen Junts pel Sí i la CUP. Ara, però, Convergència surt en defensa del candidat. Ho fa recordant la seva força com el partit que té "més alcaldes" i assegurant que han de ser "fidels" al mandat democràtic" i que no poden caure "en cap incoherència que el país no perdonaria".

D'altra banda, Pascal s'ha dirigit tant al president espanyol, Mariano Rajoy, com al seu antecessor, José María Aznar. A Rajoy, li ha dit que és d'una "miopia extraordinària" no donar "valor" al mandat democràtic del 27-S, ja que aquest dilluns al matí Rajoy ha afirmat que el procés independentista no té el suport de la majoria de catalans. A Aznar, li ha agraït irònicament el "reconeixement" al procés, el "primer d'un líder polític espanyol". L'expresident i antic líder del PP ha carregat contra Rajoy afirmant que després de les eleccions catalanes s'ha obert el "pitjor escenari".

http://www.naciodigital.cat/noticia/95519/cdc/demana/generositat/cup/defensa/investidura/artur/mas