dimarts, 29 de setembre del 2015

El TC espanyol ara pretén ''afusellar' políticament Mas just l'aniversari de l'execució de Companys #ProuFeixisme #MasPresident


La justícia nacionalista espanyola començarà el procés d''afusellament' polític del President Mas just 75 anys després de l'execució franquista del President Companys. El TSJC imputa l'encara president, que haurà de declarar el 15 d'octubre per permetre la consulta democràtica del 9N.

L'Estat espanyol mou fitxa just després de les eleccions. Mentre tots els portaveus de l'unionisme es vanten d'una fictícia derrota de l'independentisme català i un fracàs de Mas, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fa la feina bruta del PP i ja imputa el president de la Generalitat per la consulta del 9N. I, ironies de la vida, Mas haurà d'anar a declarar al mateix tribunal el 15 d'octubre, just el dia que es compliran 75 anys de l'afusellament del president Lluís Companys. Coincidint amb la trista efemèride, l'Estat començarà el camí per 'afusellar' políticament un dels successors de Companys en el càrrec.  

El jutge també ha imputat Joana Ortega i Irene Rigau, que hauran de declarar dos dies abans de Mas, el 13 d'octubre. La notícia arriba tres dies després que La Razón ja ho avancés el dia de reflexió del 27S, cosa que torna a posar en dubte la independència de la justícia. També arriba en l'inici de la negociació per investir un president de la Generalitat entre la CUP i Junts pel Sí. De moment, la candidatura anticapitalista ja ha dit que no investirà Artur Mas, però de moment no ha transcendit si la decisió judicial farà canviar de parer els cupaires o es mantindran ferms a la recerca d'un candidat alternatiu.

Tot i que els tres dirigents polítics imputats pel 9N encara no han reaccionat, el líder d'Esquerra ja ho ha fet. Oriol Junqueras ha mostrat respecte per la decisió judicial, però recordat que la fiscalia, que va ser qui es va querellar contra Mas, depèn directament del ministeri de l'Interior. Sobre la coincidència amb l'efemèride de l'afusellament del president Companys, Junqueras ha dit que "ni es vol imaginar" que sigui una coincidència buscada, perquè li semblaria "monstruós".