dimecres, 30 de setembre del 2015

Mas confia que podra acordar amb la CUP la seva investidura per seguir el procés #MasPresident #NouEstat



El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, confia a ser reelegit en el càrrec, tot i la negativa de la CUP a fer-ho possible. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha dit que, 'si tot va bé', pugui ser el pròxim president. 'No admeto que ens diguin que nosaltres siguem el Govern de les retallades; som el govern que ha administrat les retallades imposades per Madrid de la millor manera que hem sabut', ha declarat. Mas admet que, 'amb el resultat que hem tret, necessitem alguns diputats més per fer les coses: hem d'administrar aquesta situació'.

Diu que la negociació amb la CUP encara no ha començat: 'Em vull entendre amb ells. Hem de parlar civilitzadament entre tots els que perseguim el mateix objectiu. Ara començaran les converses.' Però també ha deixat anar aquest avís: 'Cal parlar amb la CUP del full de ruta, però han d'entendre que hi pot influir d'acord amb la seva proporció; ha d'entendre que pot influir i ho ha de fer, sabent que Junts pel Sí té un milió i mig de vots i ells tres-cents mil.' I afegeix: 'L'adversari és tan poderós que no podem deixar el mínim desacord a Catalunya en allò que és essencial.'

Sobre l'encausament per haver tirat endavant la votació del 9-N, Mas ha dit: 'Legalment jo no vaig desobeir. Políticament hi va haver una rebel·lió democràtica contra l'estat'. Així ha respost el president de la Generalitat, Artur Mas, quan se li ha preguntat a Catalunya Ràdio si el proper 15 d'octubre es declararà culpable per desobediència. Mas ha argumentat que el TC no va especificar quines actuacions en concret del 9-N estava suspenent. 'Això va ser la reacció d'un estat orgullós, ferit en el seu orgull, rabiós, maldestre, incapaç de dialogar, que farà tot el possible per veure si se'm pot carregar a mi també', ha resumit. Sí que ha admès que una inhabilitació tindria 'conseqüències legals' mentre Catalunya segueixi subjecte a l'ordenament jurídic espanyol.