dimarts, 29 de setembre del 2015

L'independentisme guanya també en vots el 27S: 'Sí que es pot' no vol els seus vots com del NO #ProuMenrides #NouEstat



Imatge d'Ada Colau i Gerardo Pisarello impedint que el PP pengès la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament de Barcelona.

Els vots de 'Catalunya Sí que es Pot' cal comptar-los amb el bloc del 'sí' o amb el del 'no'? La coalició que encapçala Lluís Rabell malda per desmarcar-se del bloc del 'no'. I al mateix temps, tampoc es vol identificar amb el del 'sí' i se situa en l'espai de la clara defensa de l'autodeterminació de Catalunya i en l'espai del 'sí-no' el 9-N: 'sí' a un estat català, 'no' que l'estat català sigui independent. D'altra banda, molts dels seus membres més destacats, com també gran part dels seus militants, s'han confessat obertament com a independentistes, com ara el mateix Lluís Rabell o l'alcaldessa Ada Colau. Per tant, com els comptabilitzem?.

Els unionistes estan sumant de manera fraudulenta els vots de 'Junts pel Sí' com a vots del No. Però la formació ja ha manifestat en diverses ocasions el seu malestar pel fet que se'ls compti com a vots del Sí o del No. De fet, fins i tot podrien arribar a acords amb la formació independentista de les CUP. Per tant, caldria restar-los del recompte unionista igual que no els comptem com a independentistes. I en aquest cas, els independentistes haurien guanyat també en vots les eleccions plebiscitàries catalanes del 27S. Per tant, lLa única alegria que quedava als unionistes després de l'allau independentista, comença a esvair-se.

http://www.ara.cat/eleccions27s/Catalunya_Si_que_es_Pot-independencia-27S-eleccions_plebiscitaries-Lluis_Rabell_0_1439256175.html