dissabte, 6 de setembre del 2014

Guardiola: "El referèndum del 9N és la màxima expressió de la democràcia" #9n2014


Pep Guardiola

L'entrenador del Bayern de Munic i extècnic blaugrana, Pep Guardiola, ha participat en un vídeo per donar suport al dret a decidir dels catalans i a la consulta del 9 de novembre. En el vídeo, realitzat per 'Catalonia Votes', Guardiola assegura que "en aquest moment una gran majoria del poble català vol decidir el seu futur. On? En la màxima expressió de la democràcia: votant en referèndum".

L'espot comença amb una dona, la senyora Garcia, que va a un col·legi electoral per votar sobre el futur de Catalunya. Se sent una veu en off que relata des que la dona surt de casa fins que aconsegueix votar com si es tractés d'un partit de futbol. Primer es veu com la dona puja a un taxi i la veu en off diu: "És un partit important, una autèntica batalla. El resultat està obert. Algú ha d'agafar el control d'aquest partit".

Seguidament, la dona baixa del taxi i la veu continua: "I és ella!Sembla que la Sra. Garcia vol entrar en el joc. S'escapa dels oponents buscant espais oberts". Mentre camina pel carrer xoca amb un home: "Desagradable cop, però sembla que pot continuar". Entra al col·legi electoral: "Agafa les paperetes de votació. Està buscant la millor opció", i vol agafar el sobre per col·locar-la en el mateix moment en que ho fa un noi: "Juga el cos a cos amb el seu company".

"Està sola. Res pot aturar-la. Està sola amb només les urnes per vèncer", continua el vídeo. Quan la dona vol ficar la papereta a l'urna, el noi encarregat li diu que s'esperi, que primer ha d'ensenyar el DNI per poder votar: "Encara un pas més. Ja quasi ho té, només cal un últim esforç", i aconsegueix posar el seu vot dintre de l'urna: "Ha votat! És un vot! La senyora Garcia ha votat! Ha esperat molt per arribar a aquest moment! Finalment, calmada, es va acostar a l'urna i va decidir el seu vot. Això és un gran vot per la senyora Garcia", conclou el vídeo.