dimecres, 27 d’agost del 2014

Els trabucaires de Cardedeu no pensen disculpar-se de res #StopCatalanofobia


La Colla de Trabucaires de Cardedeu ha fet públic aquest dimarts, 26 d'agost, un comunicat on tornen a reiterar "amb l'absolut convenciment", que no han fet "cap acte, del qual en haguem de disculpar". El comunicat s'ha fet públic després de totes les acusacions que la colla ha rebut des d'aquest darrer dissabte, quan el regidor del PP Jaime Gelada va fer públic que havia estat sotmès a una simulació d'"afusellament".

La Colla de Trabucaires de Cardedeu ha fet públic aquest dimarts, 26 d'agost, un comunicat on tornen a reiterar "amb l'absolut convenciment", que no han fet "cap acte, del qual en haguem de disculpar". El comunicat s'ha fet públic després de totes les acusacions que la colla ha rebut des d'aquest darrer dissabte, quan el regidor del PP Jaime Gelada va fer públic que havia estat sotmès a una simulació d'"afusellament". La colla ha exposat en el text que són "una entitat Trabucaire, que mirem d'emular una partida Carlina, Tradicionalista, que va entrar a la Vila de Cardedeu, al Novembre de 1873". També han afegit que l'única finalitat dels Trabucaires de Cardedeu és "difondre la història de la Vila i el fet trabucaire".

Un acte festiu sense connotació "ideològica, partidista o identitària"

Tenint en compte tot el rebombori que ha creat l'acció denunciada, afegeixen que "entenen les crítiques pel fet de les despertades". Amb tot, també aclareixen que "aquestes només s'han d'entendre com un acte festiu, sense cap més matisació, reivindicativa, ideològica, partidista o identitària". A banda d'això, la colla també ha expressat la seva disconformitat amb el comunicat difós per l'Ajuntament de Cardedeu, i se'n desmarquen "com a entitat", així com també volen "agrair a tots els mitjans de comunicació, que han donat l'oportunitat d'explicar-nos, tant redactats a Barcelona com a Madrid, el nostre mes profund agraïment". Per últim, deixen ben clar que l'entitat "ni rep, ni ha sol·licitat, cap subvenció, a cap administració, en els dos anys de vida la colla". La colla acaba el comunicat amb aquest vers:

SOM TRABUCAIRES

Tornaria a parlar tendrament d'aquesta terra
Parlaria a tothom del seu alè constant
Tornaria a parlar amargament de tanta guerra
Parlaria a tothom dels gemecs del mar
Cap on sigui que giro el cap i pertot on miro
Veig la mateixa colla de porcs
Potinejant el món i fent destrossa
Sí, la gent vol viure en pau
i a quatre desgraciats no els hi dóna la gana
Senyors que maneu tant:
Si escopiu al cel, us caurà a la cara!
Si pixeu cara al vent, us mullareu les cames!
Ai, aquesta és una terra desconcertada
que dóna voltes sense parar
que sembla malalta i cansada,
trista i desanimada,
que sembla decidida a acabar amb la seva vida.