dimecres, 27 d’agost del 2014

Un any de presó a un veí del Segrià per desitjar la mort de la família reial a Facebook #StopCatalanofòbia


A Espanya, la justícia no es igual per a tothom. Cada dia observem amenaces, insults i condemnes contra els independentistes i les institucions catalanes a les xarxes i als mitjans públics per part dels unionistes, però la justícia espanyola mai actua en aquests casos. En canvi, si les amenaces són contra les institucions espanyoles, la justícia espanyola actua amb una desproporció i una animadversió exagerades. El contrast és evident i la tendenciositat ideològica de la justícia espanyola es fa evident.

L'Audiència Nacional espanyola ha condemnat a 1 any de presó un veí de Torres de Segre (Segrià) per un delicte d'enaltiment del terrorisme. L'home, de 50 anys, va escriure a la xarxa social Facebook diversos missatges desitjant la mort de la família reial i la Guàrdia Civil així com un presumpte avís de bomba a la Sarsuela. El primer missatge el va escriure el 3 de gener del 2012 i entre d'altres coses posava 'mort a la Guardia Civil... tant de bo us posessin més bombes.... viva ETA i el terrorisme'. En un altre missatge anunciava 'Comunicat ETA. Col·locat explosiu de 100 quilos a la Sarsuela que explotarà avui 4 de gener de 2012. Viva ETA', acompanyat d'un muntatge amb imatges de la família reial i explosions.

Per tot això, l'Audiència Nacional considera provat que els missatges comporten un enaltiment de la violència i de l'organització terrorista ETA i condemna el veí de Torres de Segre a 1 any de presó i 7 anys d'inhabilitació absoluta. Durant el judici, que va tenir lloc el passat 30 de juliol, l'acusat va reconèixer els fets i va acceptar el delicte.