dimarts, 14 de gener del 2014

Navarro vol expulsar qui no voti contra la consulta, però això deixaria el PSC darrera del PP #StopFeixisme

Imatge en línia 1

El líder del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que si els crítics del seu partit decideixen abstenir-se en la votació el proper dijous al Parlament per demanar al Congrés dels Diputats la competència per convocar referèndums, els expulsarà. Si el líder dels socialistes catalans complís aquesta amenaça, i expulsés dos o més diputats del partit, el PSC passaria a ser la quarta força al Parlament, per darrere del PP. Els socialistes tenen actualment 20 diputats, i els populars 19.

Els sector catalanista i crític del partit fa dies que reclama a la direcció la possibilitat d'abstenir-se, però Navarro no ha donat el seu braç a tòrcer. Si finalment dos o més crítics del partit desobeïssin el líder del PSC, fossin expulsats i passessin al grup mixt, els socialistes catalans passarien a quarta força. En cas que només un dels diputats trenqués la disciplina de vot, el PSC continuaria en tercera posició, tot i que quedaria amb els mateixos diputats que el PP, amb 19, però al tenir més vots que el partit liderat per Alícia Sánchez-Camacho, mantindria la posició de tercera força al Parlament.

Això passaria perquè l'acta de parlamentari és sempre propietat del diputat, i no del partit. Aquesta seria una conseqüència que Navarro hauria de tenir molt present a l'hora de prendre una decisió com aquesta, ja que relegaria el seu partit a una posició menys forta al Parlament.  En canvi, si els diputats expulsats renunciessin a l'escó, entraria com a nou diputat el següent que anava a la llista socialista i, d'aquesta manera, el PSC no perdria cap diputat. El líder del PSC porta dies reunint-se amb els crítics per intentar evitar que aquest trencament es produeixi finalment.