dimecres, 15 de gener del 2014

Gallardón amenaça: 'La consulta serà impugnada al minut següent' de ser convocada #StopFeixisme #DretaDecidir

Imatge en línia 1

El ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz Gallardón, ha assegurat avui en una entrevista a la cadena COPE que 'si Mas en comptes de conformar-se amb una declaració signa un decret de convocatòria de la consulta, aquest decret al minut següent serà impugnat davant el Tribunal Constitucional', per part del govern espanyol, i 'no hi ha cap dubte tampoc que serà suspesa' pels magistrats.

Segons Gallardón, l'actitud del govern espanyol serà rotunda i tindrà 'tota la fortalesa política i tota l'argumentació jurídica' a l'hora d'oposar-se al procés: 'Aquest govern no permetrà de cap de les maneres que hi hagi cap acte polític o jurídic contrari a la constitució.'

Gallardón també s'ha defensat de les crítiques, que considera injustes, per la suposada inacció del seu executiu davant el procés. Ha recordat que sempre que a Catalunya s'ha fet 'un acte contrari a la Constitució' ha estat impugnat per l'estat, com per exemple la declaració de sobirania del Parlament, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional.

En aquest sentit ha recordat que l'actuació jurídica del seu govern ha de correspondre a 'actes, i no declaracions' per part dels dirigents catalans. 'Hem de ser conscients que la rotunda fermesa del govern en la defensa de la nació espanyola, que és la base del nostre compromís polític i el primer que vam jurar quan vam assumir el càrrec, ha d'estar absolutament fora de qualsevol qüestió', ha dit.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4166951/20140114/gallardon-avisa-consulta-impugnada-minut-seguent-convocada.html