dimarts, 14 de gener del 2014

Atur Mas: "Catalunya no es conformarà amb res que no sigui com el referèndum escocès" #DretaDecidir #LetUsVote

Imatge en línia 1

El president de la Generalitat escriu en un especial del 2014 del setmanari europeu New Europe, al costat del primer ministre francès, l'italià i el ministre d'Economia britànic. "Catalunya no es conformarà amb res que no sigui un referèndum d'autodeterminació com el que es va negociar entre els governs britànic i escocès", ha explicat avui el president de la Generalitat, Artur Mas, des d'un article en un especial sobre el 2014 del setmanari 'New Europe'. És la revista que s'envia un cop per setmana als eurodiputats a Brussel·les.

El president defensa a l'article que el moviment independentista ha estat liderat per una "vibrant" societat civil catalana a través de grans manifestacions arreu de Catalunya. I cita les mobilitzacions de l'11 de setembre del 2012 i Via Catalana del 2013. Segons Mas, les manifestacions són la demostració que Catalunya "no vol menys que Escòcia".

Mas demana "que Madrid acati els seus proclamats principis democràtics". Consegüentment ha demanat que l'Estat espanyol permeti la celebració del referèndum a Catalunya, i afegeix: "En el segle XXI resolem aquestes disputes pacíficament i democràtica, amb urnes i vots", ha demanat el president a l'especial de la revista que s'envia als eurodiputats. Mas formula la petició en un especial que la revista dedica al 2014. L'escrit del president apareix al costat del primer ministre francès, l'italià o el ministre d'Economia britànic.

Mas explica el procés que ha dut Catalunya a reclamar la independència. Recorda que el "Tribunal Constitucional va eliminar parts fonamentals de l'Estatut d'Autonomia del 2006". A més, destaca les afirmacions del ministre de Cultura i Educació, José Ignacio Wert, sobre espanyolitzar els catalans. Assegura que "il·lustren clarament l'agenda d'homogeneïtzació de l'Estat central" en aquesta matèria.  

"Com a poble, nosaltres els catalans, sempre hem lligat la nostra identitat a la cultura i l'obertura internacional. Barcelona, la nostra capital, és una vibrant metròpolis mediterrània, una gran destinació per inversions estrangeres, un centre d'arquitectura gòtica i modernista i un imant per molts dels moviments artístics dels segles XIX, XX i XXI", descriu Mas, qui presenta Catalunya com una "nació europea". Una nació, diu, que ha servit de "pont" entre Europa i el mediterrani.