dimecres, 27 d’agost del 2008

Demostrant que Bicing està col·lapsat

Alexis Vizcaíno /

Bicing està col·lapsat. Això ho sabem. Però per argumentar les meves paraules us exposaré un exemple:

A les 9 del matí si fa sol, hi ha entre 70 i 80 estacions de bicing sense bicicletes. Però en canvi si plou, les estacions sense bicicletes disminueixen entre dues terceres parts i tres quartes parts (en són entre 20 i 30 estacions buides).

 Demostrant que Bicing està col·lapsat

A les 12 del matí d’un dia assolellat, les estacions sense bicicletes voregen la quarantena, però si plau la vintena.
A les tres de la tarda (15h) amb un sol radiant les estacions buides són més de 60, en canvi si el sol està tapat per un núvol (sense ploure), les estacions buides minven a la quarantena (30% menys). Demostrant que Bicing està col·lapsat

És a dir, mentre Bicing queda amb més d’un 27% d’estacions buides* els dies de bon temps, el nombre d’estacions en les mateixes condicions baixa al 10% si plou*.
(*Aquestes estimacions s’han fet només tenint en compte les estacions buides, però incrementa al doble si també considerem les estacions amb un bicicleta inoperativa, o les estacions tècnicamentm plenes)

Això demostra dues coses, 1) que la mobilitat amb bicing disminueix notablement quan el temps no és perfecte, i que 2) només quan hi ha menys serveis de Bicing, el sistema es pot considerar operatiu ja que les estacions funcionals superen el 75%.

Aquest estudi informal però simptomàtic que he fet se suma a les queixes de milers de persones que emprem Bicing. En destaco dos:

Isaac Garcia
Bicing Watch