divendres, 8 de setembre del 2017

El Parlament de Catalunya aprova la Llei de Transitorietat malgrat les pressions de Madrid #NouEstat

Quan ja havien transcorregut 48 minuts d'aquest divendres set de setembre el Parlament de Catalunya va tancar el cercle que s'havia iniciat dimecres a primera hora del matí, amb l'aprovació de la Llei de Transitorietat i Fundacional de la República Catalana per 71 vots a favor i deu en contra.

Tal i com ja havia passat dimecres, i una mica més i tot, el bloc unionista va dedicar moltes hores a posar traves, a intentar allargar artificialment els tràmits parlamentàries i a protestar de forma vehement. Sorprenentment la intervenció més aplaudida va ser de la Joan Coscubiela que va afirmar que per damunt de tot estava al costat del PP, de Ciutadans i del PSC provocant que aquest es posessin dempeus per aclamar-lo, enmig de la incomoditat ben poc dissimulada d'alguns membres del seu grup parlamentari.

Finalment, però, el temps de les interrupcions es va acabar i la cambra va votar la llei que servirà de constitució provisional de la república catalana i de l'Aran. De l'Aran també perquè es va aprovar una esmena que reconeix de forma indiscutible la sobirania d'aquest territori occità.