dissabte, 10 de juny del 2017

MÉS per Menorca celebra la data del referèndum català: «Pel dret a decidir, per la voluntat dels pobles»



«Pel dret a decidir, per la voluntat lliure dels pobles» és com s'ha manifestat MÉS per Menorca aquest divendres per defensar el referèndum que ja té data i pregunta. «Els catalans i catalanes elegiran el seu futur en un acte de democràcia plena i radical i sobre un dret fonamental dels pobles que és internacionalment reconegut: el Dret a l'Autodeterminació» han afegit.

Des de MÉS per Menorca entenen que aquest divendres ha «culminat» una part del procés que sorgeix «amb força de la societat civil després de reiterades manifestacions multitudinàries, clarament pacífiques i democràtiques, que han vindicat el dret a decidir com a poble». Així, han recordat que «aquella constatable voluntat social es va traduir, més tard, en unes eleccions autonòmiques que alhora esdevenien un plebiscit per calcular la força de la demanda popular i poder abastar així la llibertat d'elecció sobre dependències i independències». I és per això, han recordat, que el «legítim» Govern català assumí el mandat de la ciutadania per encetar un «procés governamental encaminat a la celebració d'un referèndum, perquè, així, amb total llibertat i normalitat, el poble català votàs allò què vol ser en el seu futur immediat».

MÉS per Menorca: «L'Estat espanyol ha mostrat una praxis autoritària»

En aquest sentit, han lamentat, emperò la coacció d'aquest «dret fonamental» per part de l'Estat espanyol que ha mostrat una praxis «autoritària i en contra de la democràcia plena». «La mentalitat absolutista dels governs del PP palesen que la seva democràcia no és altra cosa que un llop amb pell de be», han assenyalat.

És per tot plegat que des de MÉS per Menorca celebren la «consolidació exemplar d'un procés que s'ha gestat des de les premisses democràtiques, pacífiques i cíviques que exigeixen les societats del segle XXI». Igualment, han emfatitzat que Catalunya ha mostrat com poden ser «d'interessants» les lluites per les llibertats i han assegurat que, també ha fet veure als menorquins i menorquines que potser, un dia, ells també «convençuts i amb prou consciència cívica i democràtica, podrem també elegir lliurament el nostre futur i decidir què volem ser i cap a on volem anar». Finalment, la formació ha citat un paràgraf del cèlebre poema de Vicent Andrés Estellés: «Allò que val és la consciència de no ser res si no s'és poble».


#dretsdelspobles #dretshumans #noticies #catalunya #balears