dissabte, 10 de juny del 2017

La Generalitat Valenciana i l’Institut Ramon Llull acorden col·laborar en la promoció de la Llengua



El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va fer pública ahir la signatura d'un conveni entre la Conselleria d'Educació i l'Institut Ramon Llull per promocionar el català a les universitats de fora del territori catalanoparlant.

Aquest conveni, que té una durada de 4 anys, permetrà establir programes de lectorats i càtedres en universitats. En els lectorats i càtedres que s'establisquen s'impartiran estudis de llengua, literatura i cultura valenciana, que es complementaran amb la realització d'activitats acadèmiques i de recerca. A més, l'Institut Ramon Llull establirà els contactes necessaris amb les universitats que la conselleria d'Educació considere estratègiques i gestionarà el manteniment i funcionament dels programes de lectorats i càtedres.

Aquest acord és un pas més en l'acostament entre la Generalitat i l'Institut Ramon Llull i se suma als moviments fets en el mateix sentit per la Xarxa de Municipis Llull. El president d'aquest col·lectiu, el batlle d'Alzira, Diego Gómez, demanava més rapidesa i decisió al govern valencià.  Per la seva banda, el Consell assumeix que la signatura de l'acord no compleix totes les expectatives d'aquells que voldrien una integració completa, però consideren que  decisions com aquesta s'han de prendre a un ritme determinat.



#patrimoni #llengua #catalunya #cultura #dretsdelspobles #dretshumans #noticies