diumenge, 13 de novembre del 2016

80.000 persones donen suport als encausats pel Tribunal Constitucional espanyolista #NouEstat

La solidaritat amb els càrrec electes represaliats desborda Montjuïc. Unes 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat.

Unes 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat avui a l'avinguda Maria Cristina per defensar les institucions i els càrrecs electes dels 'atacs de l'estat espanyol'. L'afluència massiva de manifestants ha obligat a les autoritats a tallar la circulació a la plaça Espanya. Sota el lema 'Per la democràcia. Defensem les nostres institucions', les entitats sobiranistes havien convocat la concentració per 'donar un cop de puny sobre la taula' davant 'de la judicialització de la política catalana'.

L'acte ha començat amb els actors Marc Martínez, Mercè Martínez i Pep Ferrer recitant totes les lleis del parlament que ha tombat el Tribunal Constitucional espanyol, després han fet el mateix amb els noms dels càrrecs electes investigats. Entre xiulets, Ferrer ha recordat que hi ha 407 processos judicials oberts.

Llavors ha tingut lloc un dels moments més emotius, Mercè Martínez ha cantat 'L'estaca' acompanyada per la veu dels milers de manifestants.

'Ara és l'hora de la mobilització permanent'

Acabada la cançó, els dirigents de les entitats sobiranistes han pres el faristol. El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart ha declarat que 'no tenim por' i que 'si ataquen a un càrrec electe, ataquen el poble sencer'. També ha recordat que gran part de les lleis que ha tombat el TC són 'lleis socials' i ha avisat que 'no està en joc la independència, sinó la democràcia'. En aquest sentit, ha assegurat que cap càrrec electe es quedarà sol, ara que és l'hora 'de la mobilització permanent' Ha conclòs el seu parlament fent una menció a Joan Coma, regidor de Capgirem Vic: 'Trencarem els ous que facin falta per menjar tantes truites com vulguem'.

Després ha parlat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que ha fet mofa amb el tall de plaça Espanya: 'Volíem donar un toc de color a les llums de Montjuïc i hem acabat superant Espanya'. Sànchez ha afirmat que 'no hi ha revolució més democràtica al món i més cívica que la nostra'. I ha assegurat que ara toca 'anar fins al final'. 'No restarem indiferents quan portin a judici Mas i els membres del seu govern. No ens quedarem quiets quan el TSJC intenti treure'ns la nostra presidenta del parlament', ha reblat.

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-solidaritat-amb-els-carrec-electes-represaliats-desborda-montjuic/