dimarts, 3 de maig del 2016

Comença la desobediència: El Govern català desactivarà la suspensió del TC de la llei d'emergència social #NouEstat



El Govern de la Generalitat de Catalunya deixarà sense efectes pràctics la suspensió del Tribunal Constitucional de la llei d'emergència social. Així ho ha explicat el president, Carles Puigdemont, després que la cimera per defensar la llei d'emergència social, davant del recurs de l'Estat, hagi acabat amb acord.

D'aquesta manera, la reunió entre el Govern, els partits parlamentaris, el món local a través de diversos ajuntaments, i les entitats promotores de la ILP ha conclòs amb la decisió d'impulsar un nou projecte de llei de lectura única que que substitueixi els articles suspesos pel TC.

Puigdemont ha explicat que ha traslladat a la cimera un "compromís explícit" per a deixar sense efectes pràctics la suspensió del TC per a "mantenir el compromís de tenir eines per donar una resposta a les necessites d'habitatge, i fer front a la pobresa energètica".

Segons el president de la Generalitat, el nou projecte de llei que es prepararà els propers dies ha de recollir també el que no està suspès, per tal de "dotar al món local, sobretot, i també a la Generalitat, de les eines que ens permetin donar una resposta de país amb arguments sòlids".

"Ho farem de manera molt ràpida", ha afegit Puigdemont, i és que aquest dimecres mateix el departament de Governació, el grup promotor de la ILP, i el consell de l'advocacia de Barcelona treballaran conjuntament en una reunió per a redactar el projecte de llei de lectura única.

Aquest projecte de llei ha de regular tots els drets dels catalans que el govern espanyol "ha volgut limitar presentant el recurs" al TC, segons el president català. "Això es farà amb tota la celeritat que el reglament del Parlament i la capacitat de la cambra ens permetin", segons ha conclòs Puigdemont.