dimecres, 13 de gener del 2016

Puigdemont jura el càrrec prometent exclusivament "fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya" #NouEstat


nasl


L'inici del procés de creació d'un Estat català independent en forma de república proclamat pel Parlament de Catalunya el 9 de novembre de l'any passat ja és un fet. El 130è. president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha promès el càrrec aquest dimarts amb una fórmula en què únicament ha tingut en compte la voluntat dels catalans com a subjecte sobirà al qual ha de servir, obviant totalment cap mena de referència a la legalitat espanyola. "Prometeu complir lleialment les obligacions del càrrec de president de la Gencat amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representada al Parlament?", li ha preguntat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. "Sí, ho prometo", ha respost.

A dos quarts de vuit del vespre d'aquest dimarts 12 de gener de 2016, el 129è. president, Artur Mas, ha imposat a Puigdemont la medalla que l'acredita com a nou president català. "Explicitant aquesta lleialtat al Parlament i al poble de Catalunya", ha assegurat el nou màxim mandatari català, entén que dóna resposta a "un cercle virtuós de legitimitat demoràtica indiscutible".

Aquesta fórmula ha estat especialment mal rebuda tant per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, com pel ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que no han aplaudit Puigdemont i han mostrat en tot moment un rictus d'evident desacord. La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ja havia rebutjat d'assistir a l'acte.

"Posarem les institucions, i que ningú no ho posi en dubte, al servei de les esperances de la gent: la qualitat dels seus serveis públics, la qualitat del seu medi ambient, la solidaritat internacional… En tot això estic convençut que tots hi estan d'acord. Però tot això no serà possible si no tenim les eines que ho puguin fer. Amb les eines de què disposem, això no ho podem garantir", ha assegurat.

"Estem humiliats financerament, desatesos en inversions en infraestructures", ha denunciat el nou president, que s'ha compromès a "implicar a més gent" i a "explicar millor" el procés independentista.

Així mateix, s'ha compromès a "contribuir que el debat es desplegui amb el màxim respecte i serenor. Ho faré amb treball i amb diàleg", ha promès. Tot plegat perquè, ha assegurat, "no hi ha res que em motivi tant com és poder respondre a les expectatives de la gent".