dilluns, 11 de gener del 2016

Catalunya fa història investint un president per declarar la independència #NouEstat



A només 135 minuts de marge abans de la convocatòria automàtica de les eleccions, el Parlament de Catalunya ha investit el 130è president de la Generalitat de la història del país. La diferència, però, entre aquest i els 129 anteriors és que és el primer que, havent estat escollit de manera democràtica, està disposat a declarar la independència de Catalunya i ha presentat un programa de govern per fer-ho. Sens dubte, història viva.

Tret de sortida als 18 mesos més decisius de la història de Catalunya

La votació ha acabat amb 70 vots a favor, 63 en contra i dues abstencions, després que la CUP hagi distribuït els seus diputats amb 8 'Sís' i dues abstencions per marcar perfil propi. La majoria absoluta de suports a Carles Puigdemont ha evitat una segona votació de la investidura, que per calendari no s'hauria pogut celebrar i hauria forçat eleccions. La decisió és el tret de sortida dels 18 mesos més decisius de la història de Catalunya.

Els parlamentaris sobiranistes, conscients de la transcendència del moment, l'han aplaudit durant dos minuts quan Carme Forcadell n'ha anunciat la invesidura i el nou Molt Honorable ha dedicat unes paraules d'agraïment a les persones que li han donat suport del món polític, social i personal. El cant dels Segadors ha tancat l'acte enmig de l'eufòria dels independentistes a dins i a fora de l'hemicicle.