dimecres, 13 de gener del 2016

El rei d’Espanya no rep a la Presidenta del Parlament i descol·loca els unionistes #StopCatalanofobia



El desaire del cap de l'Estat espanyol vers les institucions catalanes evidencia el trencament dels ponts de diàleg institucional i l'arrenglament de la monarquia amb les tesis unionistes, fet que tira per terra les esperances dipositades en el monarca, com agent desllorigador de l'anhelat encaix de Catalunya a Espanya per part del defensors de la tercera via. En aquest sentit, són destacables les reaccions del director de La Vanguardia, Màrius Carol i dels tertulians estrella de Can Cuní.

Màrius Carol, director de La Vanguardia i acèrrim defensor de la tercera via, assegura en un article d'opinió que "hauria estat oportú" que el monarca espanyol rebés la presidenta del Parlament, i recorda que la Corona mesura tots i cadascun dels seus moviments i aquest rebuig "pot ser objecte d'interpretacions", una crítica que se suma a una de més contundent dels  tertulians de la de tercera via de can Cuní d'ahir dilluns.

Montserrat Nebrera, Ramon Espasa  i el nou fitxatge de Cuní , l'exconvergent rebotat, Antoni Fernández Teixidó,  van coincidir en qualificar el rebuig del monarca de "gravíssim error". Amb tot, el diari marcadament monàrquic ha preferit no posar un semàfor vermell a Felip VI, deixant clar que al diari del Grup Godó li pesa més la monarquia que la tercera via.

I per si no els havia quedat clar, a més del rebuig a Forcadell, l'Estat espanyol ha protagonitzat un altre menysteniment de les institucions catalanes. En el reial decret que apareix aquest dimarts en el (BOE) sobre el cessament d'Artur Mas com a president de la Generalitat, s'obvia la fórmula habitual que inclou l'agraïment dels serveis prestats, com es va fer en el cas dels mandats dels presidents  Tarradellas, Pujol, Maragall i Montilla. El reial decret està signat pel rei d'Espanya i pel president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy.