dimecres, 13 de gener del 2016

El Front Nacional de Le Pen amb el nacionalisme espanyol i contra la independència de Catalunya #ProuFeixisme


L'eurodiputat del xenòfob Front Nacional francès Louis Aliot -regidor a Perpinyà i parella sentimental de Marine Le Pen- ha decidit entrar de ple en els afers interns de l'Estat espanyol. Després de la presa de possessió de Carles Puigdemont com a nou president català, Aliot ha preguntat aquest dimecres a la Comissió Europea (CE) si "compta donar suport al govern espanyol en la seva voluntat de mantenir la unitat d'Espanya, o bé pretén obrir un diàleg amb el nou cap del govern independentista català". I fent-se seu l'argument utilitzat tant pel PP com pel PSOE, també pregunta: "L'accés unilateral de Catalunya a la independència comporta una sortida immediata de la UE per part del nou Estat?"

Aliot sosté davant la CE que la investidura de Puigdemont "obre un període de gran inestabilitat a Espanya, ja de per si molt afeblida per una crisi econòmica important i per una inestabilitat política i governamental creixent". Assegura que "el sentiment independentista és clarament minoritari a Catalunya" i que "les forces polítiques democràtiques respectuoses amb la Constitució espanyola i amb la seva unitat s'oposen a aquestes vel·leïtats separatistes i extremistes".

El FN admet que Espanya és "una nació sobirana", però apunta que "es beneficia d'un suport financer europeu substancial". Per aquest motiu, la formació xenòfoba es veu amb l'autoritat moral per entrar de ple en el que, fins ara, considerava com un afer intern i formular la pregunta a les institucions comunitàries. Una pregunta que, fet i fet, esdevé la primera intromissió estrangera explícita en el procés independentista català a favor de les tesis del PP i el PSOE.