diumenge, 10 de gener del 2016

El Parlament de Catalunya eligeix l'últim president autonòmic#NouEstat



16:07 Concentració davant del Parlament per seguir el ple d'investidura:

16:05 Després del debat es passa a la votació. Perquè Puigdemont resulti investit ha d'obtenir els vots de la majoria absoluta. Aquesta elecció comporta, alhora, l'aprovació del programa de govern exposat.

16:03 Si la resposta a una rèplica comporta que algun grup contrarepliqui, aquest disposa d'un torn únic, no supe­rior als cinc minuts.

16:01 El candidat pot fer ús de la paraula tantes vegades com ho demani. Quan respon individualment a un dels diputats que han intervingut, aquest té dret a una rè­plica d'un temps igual a l'emprat pel candidat. Si el candidat respon d'una manera global als representants dels grups, cadascun d'aquests només té dret a una rè­plica, d'un temps igual a l'emprat pel candidat.

15:59 Després del discurs del candidat, intervé un representant de cada grup parlamentari, durant trenta minuts ca­dascun d'ells.

15:57 La sessió d'investidura del president de la Genera­litat comença amb la lectura, feta per un dels secreta­ris, de la resolució de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en què proposa un candidat a la presidència. A continuació, Puigdemont presenta, sense limitació de temps, el pro­grama de govern i sol·licita la confiança del Ple.

15:55 Seguiu des d'El Món el minut a minut del ple d'investidura que acabarà amb Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.