diumenge, 10 de gener del 2016

Colau i Podemos en fora de joc per l'acord independentista #RàbiaUnionista



En dues piulades, l'Alcaldesa de Barcelona, la unionista Ada Colau, expressa malestar per no tenir eleccions al març i en una mostra d'"egoisme" diu que Barcelona -la ciutat més sanejada- no pot esperar més, cap felicitació al nou i previsible president de Catalunya

L'acord d'última hora ha caigut com un gerro d'aigua freda a l'alcaldessa de Barcelona vistes les dues piulades que ha fet avui al seu compte de Twitter. "Després de perdre el 20D, Artur Mas i CDC han tingut por a posar les urnes. Però és qüestió de temps: seguim construint el canvi real", ha es tat la reacció d'Ada Colau que mostra com l'anomenada nova política és incapaç d'assumir les decisions democràtiques i com l'acord independentista ha descol·locat l'estratègia clarament electoral de l'entorn Colau que estava escalfant motors per recrear En Comú Podem i que ja es veien guanyadors en aquestes "suspeses" eleccions.

Barcelona no pot esperar però porta mesos encallada

En un segona piulada l'alcaldessa considera que el nou govern català "neix amb molta dificultat", i que la ciutat de Barcelona "no pot esperar més per abordar els temes urgents que afecten el dia a dia de la gent". Una mostra més de com el moviment d'Ada Colau utilitza la paraula fàcil per aconseguir objectius polítics.  

L'alcaldessa de Barcelona "emprenyada" per l'acord independentista, cap felicitació al nou president

En democràcia, una cosa és la discrepància i un altre el respecte institucional i les formes, és evident que les primeres piulades de l'alcaldessa de la capital de Catalunya no mostren cap felicitació al previsible nou president de Catalunya.

L'estratègia de Podemos i d'En Comú Podem ha saltat pels aires per l'acord entre Junts pel Sí i la CUP

Les reaccions de Pablo Iglesias, d'Ada Colau i tots els seus entorns mostren sense cap mena de dubte que l'acord independentista a Catalunya els ha trencat l'estratègia traçada en la que ja es veien guanyadors. Per això les reaccions mancades de raonaments democràtics. Colau té ara feina a l'Ajuntament de Barcelona, no pot aspirar de moment a guanyar unes noves eleccions aquest mes de Marc i Pablo Iglesias veu com s'acosta a Madrid un acord de gran coalició.

Podemos embogit per l'acord de govern a Catalunya

Per la seva banda, el nacionalista espanyol Pabrlo Iglesias, líder de Podemos, veu que Pedro Sánchez restarà pressionat pel PP i el mateix PSOE per formalitzar la gran coalició

Podem espera que l'acord d'investidura entre Junts pel Sí i la CUP "no alimenti ni afavoreixi l'immobilisme i la gran coalició entre PP i PSOE" al govern espanyol. Segons la formació liderada per Pablo Iglesias, aquest pacte "seria un pas enrere per la gent que va votar el 20 de desembre. En un comunicat, el partit ha considerat que l'acord d'investidura a què s'ha arribat aquest dissabte vol aprofundir la "via unilateral que no va aconseguir la majoria el 27-S". "Junts pel Sí va guanyar les eleccions però "si aquestes van ser un plebiscit, l'independentisme no va guanyar", ha asseverat.

Podemos: "Una victòria política per Artur Mas"

Per Podem, l'acord "és una victòria política per Artur Mas i per Convergència Democràtica de Catalunya, que tindrà el pròxim president de la Generalitat". A més, la formació liderada per Iglesias ha assegurat que tot i que "respecta la trajectòria política de la CUP", "no entén ni comparteix l'acord".

La rabieta de Pablo Iglesias al twitter per l'acord independentista

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, assegura que Mas i Convergència de Catalunya s'han "aconseguit atrinxerar" en el Govern català després de l'acord d'investidura de Carles Puigdemont i adverteix que "l'immobilisme intentarà fer el mateix a la Moncloa".

En Comú Podem, Colau i Iglesias descol·locats i enrabiats

El líder de Podem ha assegurat, a través del seu perfil de Twitter, que la solució passa per la "plurinacionalitat i el nou acord".