diumenge, 10 de gener del 2016

Albiol fa el ridícul intentant aturar el Ple de Parlament per investir Puigdemont #RàbiaUnionista



El grup parlamentari del PPC ha denunciat el que considera un "incompliment" del reglament de la cambra en el ple d'investidura previst per aquesta tarda. El president del grup parlamentari, Xavier Garcia Albiol, ha registrat un escrit al Parlament recordant a la presidenta, Carme Forcadell, que no es pot iniciar una discussió al Parlament si "dos dies abans" no s'ha distribuït "l'informe, el dictamen o la documentació" que ha de servir de base per al debat, llevat d'un acord de la Mesa o de la comissió "en sentit contrari" segons recull l'article 82 del reglament.

Filibusterisme marca PPC

La Junta de Portaveus es reunirà a partir de les quatre de la tarda d'aquest diumenge per formalitzar la convocatòria del ple d'investidura que s'iniciarà a les 17.00 hores. Per la qual cosa la reclamació del PPC és paper mullat.

Albiol en un escrit a la presidenta del Parlament recorda que "no han transcorregut dos dies i tampoc "no ha signat o almenys no ha estat publicada en el Butlletí Oficial del parlament la resolució a través de la qual es proposa al ple el candidat a la presidència", tal com recull – segons afirma el PPC- l'article 146 del reglament de la cambra. El cert és que l'article 146 que fa referència al debat d'investidura diu textualment que: "La sessió d'investidura del president de la Generalitat comença amb la lectura, feta per un dels secretaris, de la resolució del president del Parlament en què proposa un candidat a la presidència. A continuació, el candidat presenta, sense limitació de temps, el programa de govern i sol·licita la confiança del Ple. Llevat que el president del Parlament consideri oportú de suspendre la sessió durant un temps no superior a les vint-i-quatre hores, hi intervé després un representant de cada grup parlamentari, durant trenta minuts cadascun d'ells".

La presidenta del Parlament ha signat la proposta de candidat aquest migdia
 
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha proposat Carles Puigdemont (JxSí) com a candidat per ser investit president de la Generalitat, una vegada consultats els representants dels partits i els grups polítics amb representació parlamentària. Forcadell ha signat la proposta de candidat a la presidència de la Generalitat aquest migdia, en comprovar, després de la ronda de converses amb els grups, que és qui compta amb més suport.