dimarts, 6 d’octubre del 2015

Marta Rovira (ERC): "Abans de 18 mesos haurem proclamat la independència" #NouEstat


La diputada electa de Junts pel Sí i secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha mostrat convençuda que abans de 18 mesos s'haurà proclamat la independència de Catalunya. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rovira ha assegurat: "En 18 mesos farem les eleccions constituents de la República Catalana. Abans haurem proclamat la independència!"

Rovira, que participa en les negociacions amb la CUP, ha deixat clar que no es planteja el desacord: "Estem concentrats en trobar el millor acord per a tothom", ha dit, per després constatar que "els noms avui no són el més important". A més, ha aprofitat per demanar "tranquil·litat: estem en una fase molt inicial".

Rovira, ha afirmat que no contempla "un escenari de desacord" amb la CUP que obligués a convocar noves eleccions perquè no creu que "ningú no deixi escapar l'oportunitat de tenir un mandat democràtic de 72 diputats favorables a la independència". La número dos d'ERC i diputada electa de Junts pel Sí ha afirmat que les negociacions amb la CUP "van bé" i passen per uns moments de "reflexió i debat", encara que "cada dia que passa -ha dit- fem un pas més per aconseguir l'acord".

"Estic convençuda que trobarem la sortida a aquest carreró sense sortida" que suposa que la CUP no vulgui investir al candidat a la presidència de Junts pel Sí, Artur Mas, i ha recordat que les forces polítiques catalanes han estat capaços d'entendre's en altres situacions d'aparent bloqueig d'unes negociacions. Rovira ha admès que l'Estatut preveu la convocatòria d'altres comicis si cap candidat ha aconseguit la investidura en el termini determinat, però ha recalcat que no creu que s'arribi a aquesta situació perquè"el desacord hauria d'estar molt justificat i no contemplo aquest escenari, treballo en el contrari".

"Qui deixaria escapar l'oportunitat de tenir un mandat democràtic de 72 diputatsfavorables a la independència, quan abans hi havia només 24?", s'ha preguntat la 'número dos' d'ERC.