dimecres, 14 d’octubre del 2015

Fracassen les amenaces espanyolistes: 'L'aeroport de Barcelona ja és el 'hub' europeu més gran de les 'low cost' #NouEstat



L'apocalipsi econòmica que anunciaven les formacions nacionalistes espanyoles (PSOE, PP, C's i Podemos) si Catalunya seguia endavant amb el procés independentista cada vegada s'allunyen més de la realitat i queden en evidència. Ben al contrari. No només les l'aeroport del Prat ja lidera els hubs europeus en nombre de vols d'aerolínies low cost per davant de l'estatunidenc John F. Kennedy, de les instal·lacions del britànic Gatwick i del de la capital índia Delhi, segons l'estudi OAG Megahubs Index. Pel que fa a escala mundial, les instal·lacions catalanes se situen al lloc número 15.

Segons l'estudi, que analitza el nombre de vols durant el dia de més activitat mundial d'operacions aèries, el de Barcelona és l'únic aeroport espanyol que entra dins el top 25. En àmbit global, es detecta que el 48% dels centres d'interconnexió de vols es concentren als Estats Units, el 32% a Àsia-Pacífic i el 10% a Europa, mentre que Amèrica Llatina abraça un 8% del total i Orient Mitjà un 2%.

Els Estats Units, que acapara els tres primers llocs i es desmarca de la resta amb diferència, amb els aeroports de Midway, a Chicago; el de Baltimore-Washington, a l'estat de Maryland; i el de McCarran, a l'estat de Clark, Nevada, i a 8 quilòmetres de Las Vegas. Així, el 60% del top 10 l'ocupen aeroports les operacions dels quals estan sota el domini de Southwest Airlines, una única aerolínia. També destaca el posicionament de les aerolínies de baix cost d'aeroports del sud-est asiàtic. En concret, Indonèsia i Tailàndia, que aconsegueixen alguns dels deu primers llocs.