dimarts, 13 d’octubre del 2015

Concentracions de suport als encausats del 9-N a tot Catalunya #TotsSom9N


Les concentracions de suport als encausats del 9-N s'han repetit als ajuntaments de tot el Principat. Molts ciutadans han respost d'aquesta manera a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). A Girona més de cinc-centes persones s'han concentrat la plaça del Vi per 'mostrar l'escalf als encausats', tal com ha dit el batlle de la ciutat, Carles Puigdemont. Hi ha hagut crits d'independència, aplaudiments i s'ha cantat 'Els segadors'.

La plaça de Paeria de Lleida també s'ha omplert de gom a gom. Hi havia més de mig miler de persones, entre les quals representants de CDC, UDC, ERC, la CUP i entitats sobiranistes. Durant l'acte, que ha durat poc més d'un quart, s'ha llegit el manifest de les entitats convocants. Se n'han encarregat els representants de l'ANC, Dolors Ciutat; Òmnium Cultural, Xavier Eritja; i l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch. Al final, els concentrats han cantat 'Els segadors' i han fet crits d'independència i de 'Ros, botifler', adreçant-se al paer de la ciutat.

A Tarragona, set-cents manifestants han omplert la plaça de la Font. A banda les entitats sobiranistes, també hi havia regidors de CDC, UDC, ERC i la CUP, a més dels diputats electes Germà Bel i Montserrat Palau, de Junts pel Sí. Els concentrats, que han cridat a favor de la independència i contra la justícia espanyola, també han cantat 'L'estaca' i 'Els segadors'.

A Mataró, les cinc-centes persones concentrades davant la casa de la vila han alçat paperetes del 9-N durant la lectura d'un manifest en defensa del dret de decidir. Els manifestants han cantat 'Els segadors' i han fet crits d'independència, en un breu acte acompanyat de la pluja. Toni Pous, president d'Òmnium Cultural de Mataró i el Maresme, ha dit que era important que els encausats pel 9-N 'sentissin l'escalf' de la població en uns moments complicats: 'Ho van fer amb convenciment i ara ser davant els tribunals impressiona', ha dit. Les concentracions de suport s'han repetit a més ciutats. A l'Hospitalet de Llobregat s'han aplegat unes dues-centes persones, a Tortosa cent cinquanta, a Manresa un miler i a Terrassa cinc-centes.