dimecres, 16 de setembre del 2015

Un ex primer secretari socialista de Sabadell deixa el PSC per estar amb el país i la independència #27s2015



El que va ser uns dels homes forts de Bustos a Sabadell, ha publicat avui un article d'opinió al Diari de Sabadell, en el que explica que es dona de baixa del PSC i que votarà Junts Pel Sí.

Manau que va ser la primer secretari de l'agrupació socialista de Sabadell i mà dreta de Manuel Bustos durant anys, va ser imputat en el cas Mercuri, i es va mantenir com a regidor fins aquest mes de maig.

En l'article titulat "De Joan Manau a Miquel Iceta", Manau opina que el socialisme democràtic ha perdut l'oportunitat de guanyar la batalla ideològica al neoliberalisme i s'ha plegat a la ideologia de Thatcher i Reagan, i afirma que ell no es vaig afiliar al PSC per seguir postulats neoliberals, i que se sap sobradament que si el PSOE torna a governar acatarà les ordres de la "troika".

L'ex-regidor diu que als consells nacionals no es fa debat crític: aplaudim incondicionalment, i critica la desastrosa actuació de la direcció nacional, o hem de dir-ne regional, per no molestar al PSOE?, ironitza, i afirma que la direcció ha ajudat a perdre l'alcaldia de Sabadell en ser còmplice d'afavorir una candidatura perdedora.

Manau segueix explicant que ell defensava una sortida federal per a Espanya, però que entre el PP i les declaracions de dirigents del PSOE l'han convertit en independentista. Veu inadmissible que Pedro Sánchez munti actes amb banderes "rojigualdes enormes", lluny de la tricolor  del PSOE de la IIª República, o que aquestes alçades haguem encara de defensar i justificar el català com a llengua de Catalunya.

Del president Mas destaca la dignitat i honestedat, i per això diu que ara cal estar al seu costat davant la recentralització del PP, que fa una reforma constitucional dissimulada trencant unilateralment els consensos de la transició. Per això li em sembla molt injusta la crítica constant del PSC al President Mas per les retallades: són les mateixes que faria un govern del PSC, i són les mateixes que fa el PSC als ajuntaments, perquè els governs autonòmics i municipals són presoners dels dictats del govern d' Espanya.

Amb tot aquest panorama i amb les raons ja escrites, el 27-S jo votaré Junts Pel Sí, sentencia Manau.