dilluns, 14 de setembre del 2015

Raül Romeva contundent a Madrid: ‘La paciència dels catalans s’ha acabat’ #NouEstat #27s2015



El candidat de Junts pel Sí a les eleccions del 27-S, Raül Romeva, ha parlat aquest matí a Madrid i ha estat molt contundent: 'Què ha passat aquests últims deu anys? Que l'ha paciència s'ha acabat', ha sentenciat Romeva en un esmorzar organitzat per Fòrum Europa. Creu que en els últims anys Catalunya ha fet molts intents per trobar una solució, però des de Madrid no s'ha fet cap pas. 'Molta gent -ha afegit- ha arribat a la mateixa conclusió: no tenim un estat a favor, sinó en contra'.

Segons Romeva, aquest no és un problema 'jurídic', com apunten algunes formacions i el govern espanyol, sinó 'democràtic', i cal preguntar a l'executiu espanyol perquè vol deixar Catalunya fora de la UE. 'A Espanya li interessa? Crec que no. A Europa li interessa? Crec que no', ha dit abans de recordar que en els últims anys tretze nous països han entrat a la UE.

Per aquest motiu ha apuntat també que el futur entre Catalunya i Espanya passa per un 'espai de diàleg'. 'Crec que a ningú li convé un escenari com el que algú aventura (una Catalunya fora de la Unió Europea), però tampoc és necessari, i si aquest escenari es dóna és per una voluntat política, no per una qüestió jurídica', ha afirmat abans de recordar que diversos experts veuen l'expulsió de Catalunya de la UE com a 'improbable'.

'Catalunya serà el principal aliat d'Espanya al Món'.

Romeva ha afirmat que la independència de Catalunya és, també, 'una oportunitat'. 'Una oportunitat per a Catalunya, però també una oportunitat per a Espanya i per a Europa', ha dit.

Segons el cap de llista de Junts pel Sí 'la situació de tensió actual és insostenible, és inviable i no beneficia a ningú, ni a Catalunya, ni a Espanya, ni a Europa', però un cop constituït el nou estat 'el principal aliat que tindrà Espanya a Europa i al Món serà Catalunya, igual que a l'inrevés', ha dit.

PP i PSOE han alimentat l'independentisme.

El cap de llista de Junts pel Sí també ha assenyalat que 'en quests anys ha fet més per alimentar els carrers l'actitud del PP i PSOE, que competeixen per veure qui utilitza més i millor a Catalunya, que qualsevol intervenció d'un líder o representant polític a Catalunya'.