dijous, 24 de setembre del 2015

Lluís Llach crida "Catalans: Mai més súbdits!" #EncaraNoEtsIndepe? #27s2015 #NouEstat



Lluís Llach: "Mai més súbdits! Mai més súbdits!"



El cantautor i candidat independentista de 'Junts pel Sí', Lluís Llach, ha fet una crida aquest vespre en el míting que la llista unitària ha celebrat a Girona, a deixar de ser aspirants a ciutadans per ser ciutadans. "Mai més súbdits! Mai més súbdits! Amos del nostre pervindre!", ha proclamat enmig d'una immensa ovació. Les 8.000 persones presents al pavelló de Fontajau han rebut Llach cantant a capel·la L'Estaca, en un dels moments més emotius que ha tingut la campanya de Junts pel Sí. Un espontani ha començat a cantar ell sol la cançó, i de seguida l'ha secundat tot el palau.

El cantautor ha afirmat que el que està fent Catalunya és "la major inserrucció democràtica i pacifica que es viu a Europa". I ha demanat als catalans que no es relaxin fins que tanquin les urnes. "Diumenge vinent farem sentir la vostra veu al món sencer. Diumenge hem d'aconseguir que els dossiers de les cancelleries s'omplin amb la voluntat de ser un nou Estat d'Europa", ha indicat.

Llach ha precisat que Junts pel Sí vol un Estat del segle XXI, que superi les actuals estructures, perquè les que tenim són "un llast insuportable". "Un Estat que estarà sota el control dels ciutadans i no a l'inrevés com fins ara", ha afegit. El cantautor s'ha desfet en elogis pel que està fent el poble de Catalunya. "Només vosaltres sou els protagonistes de la història que estem escribint. Som i volem ser l'eina al vostre servei, per assolir el somni de la independència de Catalunya. Som, només, amb vosaltres. Sense l'infatigable batec amb el que impulseu el procés no hauria estat possible", ha indicat.

Llach ha revelat que ja es va impressionar amb les 40.000 persones que van assistir a l'acte de candidats que es va celebrar just abans de la campanya, al passeig Lluís Companys de Barcelona. "L'endemà la Guàrdia Civil va entrar a la seu de CDC per tapar la notícia", ha afegit. "L'Estat espanyol actua així", ha apuntat.

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/09/lluis_llach_151030.php