dilluns, 28 de setembre del 2015

L’Assemblea del Consell d’Europa demana una negociació entre Catalunya i Espanya #NouEstat

Anne Brasseur

La presidenta de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, la luxemburguesa Anne Brasseur, ha assegurat aquest dilluns que cal una 'negociació' amb Catalunya després dels resultats del 27-S. En una roda de premsa des d'Estrasburg, Brasseur ha indicat que 'la votació del poble de Catalunya s'ha de respectar' i que ara cal analitzar 'què passa durant les converses que hi haurà dins del país'.

La presidenta de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, que reuneix diputats dels 47 estats membres, adverteix que no li correspon 'interferir' en les negociacions, que són un tema 'difícil', però avisa: 'Crec que calen converses i negociacions. Cal diàleg dels dos bàndols i respecte mutu'.

'Clarament, el vot del poble de Catalunya s'ha de respectar i ara hem de veure què passarà durant les discussions que hi haurà dins del país', ha dit Brasseur preguntada en roda de premsa pels resultats del 27-S. 'No crec que correspongui a l'Assemblea Parlamentària ni a la seva presidenta interferir en les discussions. Poden ser un tema difícil, i ho entenc i hi estic d'acord, però crec que calen converses i negociacions. Cal diàleg dels dos bàndols i respecte mutu', ha remarcat.

L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa reuneix diputats dels 47 països membres del COE, on hi ha països de la UE però d'altres estats europeus com Rússia, Montenegro, Andorra o Turquia. L'objectiu del Consell d'Europa, que a més de l'Assemblea Parlamentària té un comitè de Ministres, on seuen els responsables d'Exteriors dels estats membres, i una Secretaria General. Vinculat al Consell d'Europa hi ha el Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg.

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-presidenta-de-lassemblea-del-consell-deuropa-demana-una-negociacio-arran-del-27-s/