dilluns, 28 de setembre del 2015

JxSí buscarà un govern de concentració amb la CUP i Podemos-ICV #27s2015 #NouEstat



JxSí buscarà un govern de concentració amb la CUP i Podemos-ICV, segons ERC. Els republicans no tenen cap dubte que hi ha un mandat democràtic per executar la independència "Ara és l'hora del diàleg". És la idea força que ha volgut destacar el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en la roda de premsa dels republicans posterior a les eleccions d'aquest matí. Esquerra ha insistit en la necessitat d'arribar a consensos per començar a caminar cap a la independència, i un dels objectius del partit serà buscar un govern de concentració amb la CUP, que no descarta que es pugui veure ampliat amb Catalunya Sí que es Pot per iniciar un procés constituent.

ERC no s'allunyarà del compromís d'investir Mas president

El portaveu republicà ha dit que "haurem d'afinar per trobar consensos, si algú es clava al lloc on és, serà molt difícil". Segons Sabrià, es pot parlar de tot, començant pel full de ruta, però ha subratllat que el seu objectiu és complir amb els acords de Junts pel Sí, que és investir Artur Mas com a president: "No és el moment de parlar de noms, no ens allunyem del compromís que vam prendre".

La valoració d'Esquerra pel que fa als resultats electorals és molt bona, de somni fet realitat

"Fa 80 anys que esperàvem aquest moment", ha dit Sabrià. També ha dit que "tenim un mandat democràtic, no tenim cap mena de dubte, les eleccions eren un plebiscit i les hem guanyat". Sobre els dubtes que alguns mitjans han publicat sobre la victòria del Sí perquè no arriben al 50% dels vots emesos, el portaveu d'ERC ha estat molt contundent: "Nosaltres no ens mirem ni els diaris catalans ni els diaris espanyols, ens mirem la premsa d'arreu del món, que és unívoca", en referència a la victòria del Sí que destaquen les principals capçaleres mundials.