dijous, 17 de setembre del 2015

El PP ja admet que utilitza als jutges per impedir la independència de Catalunya #ProuFeixisme #NouEstat


Tot i que dirigents de pes del Govern central s'han esforçat a cuidar les formes i desvincular la reforma exprés del Tribunal Constitucional (TC) del desafiament independentista, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando --en línia amb la posició mantinguda pel candidat del PPC, Xavier García Albiol--, ha admès aquest dimecres, en la presa en consideració al Congrés del canvi legal, que és necessari reforçar l'alt tribunal per impedir que Artur Mas i el seu "moviment polític" d'"ideologia antagònica" pugui "destrossar Espanya".

De fet, quan el seu homòleg socialista, Antonio Hernando, li ha recriminat que "transformin innecessàriament la naturalesa" del TC --per dotar-lo de mecanismes per fer complir les seves sentències-- a les portes dels comicis catalans per "motius electorals", el dirigent conservador li ha etzibat que ara i no abans ni ha un "desafiament" que el Govern no vol "tolerar" ni tolerarà.

Com a mostra, el dirigent conservador ha assegurat que "el grau d'incompliment i desacatament a les resolucions del TC ha anat en augment en paral·lel al desenvolupament del procésindependentista". "La Generalitat de Catalunya ha posat i està posant de manifest una única actitud: l'incompliment com a resposta, el desacatament com a conducta i la deslleialtat institucional com a bandera, i tot plegat per avalar una pretesa afirmació nacional basada en el victimisme immoral del fals greuge", ha sentenciat.

INTERCANVI DE RETRETS

El debat al voltant de la proposició de llei del PP, que ha sigut tirada endavant amb el suport del partit majoritari i entrarà en vigor previsiblement a l'octubre, ha esdevingut en un dur intercanvi de retrets al voltant de com afrontar el conflicte català, en què el PP ha acusat el PSOE d'"equidistant" i estar "perdut en els seus propis laberints" mentre que els socialistes han retret a Mariano Rajoyque hagi "menyspreat i enfrontat Catalunya" per motius electoralistes. "Han sigut incapaços de defensar la unitat d'Espanya amb intel·ligència, diàleg i posant els interessos dels espanyols per sobre dels interessos del seu propi partit", ha sentenciat el portaveu socialista.

Mentrestant, Unió ha acusat l'Executiu central de ser "incapaç de donar resposta" a un problema en què la solució passa, segons la seva opinió, pel "diàleg i la consulta" al poble català. CDC ha acusat el PP de cometre una "gravíssima irresponsabilitat per utilitzar Catalunyacom a instrument electoral" i ha vaticinat que el partit conservador "fracassarà" tant en les eleccions catalanes com en les generals.

ERC, per la seva banda, ha avisat Rajoy que "no té por" de la seva "màquina repressiva", mentre que l'Esquerra Plural ha considerat que el PP s'ha convertit "en un greu risc per a la democràcia" espanyola.

AMAIUR TRENCA LA CONSTITUCIÓ

Durant el debat, el diputat d'Amaiur per Navarra, Sabino Cuadra, ha irritat diputats d'UPD i del PP per trencar la Constitució a la tribuna del Ple del Congrés, cosa que li ha valgut una crida a l'ordre per part del president del Congrés, Jesús Posada.