dilluns, 14 de setembre del 2015

El periodista Fernando Ónega assegura que a Madrid 'el 27-S es comença a viure de manera dramàtica' #NouEstat #27s2015

Fernando Ónega

Fernando Ónega ha detectat que l'ambient a Madrid respecte les eleccions catalanes ha canviat les darreres setmanes. "Fins fa poc se'n parlava poc pel carrer, com si no es donés crèdit a la secessió. [...] Avui ja es parla molt de Catalunya, excepte en els discursos oficials, on s'invoquen la Constitució i les lleis, però sense esmentar el procés català, com si fos un pecat", escriu el veterà periodista a les planes de La Vanguardia. I segueix. "I quin és el to? No els enganyo: és un to d'ansietat que està desembocant en un ambient dramàtic. Hi ha el fons de dramatisme que correspon a la visió de ruptura de la nació, sempre traumàtica.", analitza qui va ser cap de comunicació de la Moncloa amb Adolfo Suárez de president.

I aleshores apareix l'animadversió profunda cap a Artur Mas, que també detecta Ónega."Hi ha un enemic, més que adversari, que és Artur Mas, com correspon a l'arquitecte de l'entramat de la secessió i suscita més rancúnia que Junqueras". I contra la llista unitària: "Hi ha un desig que Junts pel Sí fracassi, perquè es fan acudits sobre catalans com sobre gallecs o bascos, però perquè es vol Catalunya i es vol, sobretot, Espanya com està".

Ónega adverteix que aquesta anàlisi no és fruit del pols dels mitjans de comunicació sinó de la gent del carrer. "Aquest ambient no és producte de la premsa, com altres climes d'opinió que s'han creat: el de l'idioma a l'escola, per exemple. És fruit de la sensibilitat, també de la tristor que produeix tot divorci", exposa, preocupat, aquest home amb tants anys en els passadissos de la política.