dilluns, 8 de setembre del 2014

Un reportatge d'Informe Semanal sobre el procés no entrevista ni un sol indepe #StopCatalanofòbia

Membres de Societat Civil Catalana, durant el programa (Foto: TVE)

TVE ha emès la nit d'aquest dissabte un reportatge sobre la "diversitat catalana", en el qual no s'han mostrat opinions de sobiranistes. De fet, la majoria d'entrevistats han estat unionistes i nacionalistes espanyols, com els dirigents de la plataforma Societat Civil Catalana. El reportatge, que s'ha emès dins del programa Informe Semanal, pretenia explicar els dos punts de vista que hi ha en aquests moments sobre el futur de Catalunya. Per a fer-ho s'han mostrat imatges d'un grup de gent xerrant en un bar -aquest ha estat de fet un dels pocs moments en que s'han escoltat partidaris del dret a decidir- i s'ha entrevistat membres de plataformes i empresaris, però en aquest cas només unionistes.

Un dels que ha parlat pel programa ha estat Josep Lluís Bonet, president de Freixenet. "A Catalunya hi ha una problemàtica que no es pot negar, perquè hi ha posicions diverses. Persones que defensen el sobiranisme i persones com jo que creuen que Catalunya ha de seguir a Espanya superant els problemes que sens dubte existeixen", ha dit. "No contemplo la possibilitat que Catalunya se separi d'Espanya però si arribés aquesta situació les empreses s'haurien d'adaptar a una situació que seria molt dolenta tant per Catalunya com per Espanya", ha afegit.

La resta d'entrevistats han estat bàsicament membres de la plataforma Societat Civil Catalana, com el seu president i el seu vicepresident, Joan Ramon Bosch i Joaquim Coll, o l'empresari Gabriel Moral. Precisament, el programa s'ha centrat molt en la citada plataforma unionista i fins i tot han conclòs amb el preparatius de la jornada per reivindicar la unitat amb Espanya que han convocat per la Diada a Tarragona.

http://comunicacio.e-noticies.cat/cap-sobiranista-a-tve-88030.html