dilluns, 8 de setembre del 2014

Darrer assaig massiu de la V a Valls #11s2014 #11set2014



Aquest dissabte a les 19.14 hores, Valls era un clam a favor de la independència de Catalunya, mitjançant la configuració de la V vallenca. Unes 2.000 persones van participar a l'acte, organitzat per l'ANC de Valls, entre els carrers de Sant Francesc i del Carme, al centre històric del municipi de la capital de l'Alt Camp. L'hora escollida es deu a la constitució de la Mancomunitat l'any 1914, la qual representava el primer reconeixement per part de l'Estat espanyol de la personalitat i de la unitat territorial de Catalunya des del 1714.

El cap de comunicació de l'ANC de Valls, Jordi de Bofarull, valorava molt positivament la resposta ciutadana i agraeix «l'alta participació dels vallencs, les entitats i els voluntaris que hi han participat». L'esdeveniment també va comptar amb la presència de l'alcalde de Valls, Albert Batet, que es va situar a les primeres files de la V.

El grup vallenc de música Els pessigolles va amenitzar tota la jornada amb cançons de grups de rock català i altres de més tradicionals, acabant amb el cant dels Segadors cantat a capel·la per a tots els  participants. Durant l'acte es van sentir en nombroses ocasions crits d'independència i al·lusions al dret a decidir. El proper acte de l'ANC de Valls serà el dimecres 10 de setembre coincidint amb els castells que es celebraran a la Plaça del Blat, en el qual es destacaran totes les entitats que s'han adherit al dret a decidir del municipi.

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/40491/000/persones/participen/darrer/assaig/valls