dimecres, 27 d’agost del 2014

Ada Colau: «Estem disposats a desobeir perquè hi hagi 9-N» #9n2014 #Dretadecidir


La portaveu de Guayem Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dimarts que, des de la seva plataforma, estan disposats "fins i tot a desobeir si fa falta" perquè tingui lloc la consulta sobre la independència de Catalunya, davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) la prohibeixi. En una entrevista a Radio Euskadi, ha defensat que "el dret a decidir no és negociable, és un dret fonamental. No pot ser que la gent no pugui votar i no pugui expressar-se, perquè, llavors, no estem parlant de democràcia".

Des del seu punt de vista, la consulta "s'ha de fer perquè és la voluntat de milions de persones i, evidentment, s'han d'esgotar tots els canals de la legalitat tot i que, en realitat, també hi ha un xoc de legalitats, perquè també hi ha la legalitat catalana i la dels drets humans". "La legalitat del TC, que, per cert, és un tribunal que també està sota l'ombra de la sospita de la falta d'independència judicial, xoca amb d'altres legalitats", ha afegit.

Colau ho ha resumit assegurant que "la democràcia és que la gent és la que ha d'opinar quan hi ha discordances o conflicte, i hi ha legalitats que xoquen". "I no podem entendre que es vulgui prohibir que la gent parli. Ens sembla essencial que aquesta consulta tingui lloc, i Guanyem Barcelona farà tot el possible perquè així sigui, sempre de forma pacífica, però fins i tot estem disposats a desobeir si fa falta", ha indicat. "Les urnes s'han de posar, perquè la gent vol decidir i té tot el dret de fer-ho", ha afegit.