diumenge, 2 de febrer del 2014

Mas acceptarà una consulta sobiranista aranesa #DretaDecidir

Imatge en línia 1

El president de la Generalitat, Artur Mas, acceptarà una consulta sobre el dret a decidir a la Vall d'Aran si així ho volen els aranesos, perquè tenen el mateix dret a decidir sobre el seu futur polític que els catalans. "Si un dia volen consultar-se a ells mateixos, Catalunya els ha de poder respectar", ha afirmat Mas, en línia amb el que ja va avançar el conseller Homs a Nació Digital la setmana passada, tot assegurant que "allò que reclames per a tu mateix no ho pots negar als altres" i donant per fet que el Govern permetrà el dret a decidir de la Vall d'Aran si aquesta ho demana.

Malgrat acceptar un eventual referèndum aranès, Mas ha manifestat que treballarà perquè la Vall d'Aran segueixi formant part de Catalunya, alhora que ha demanat un tracte similar pel que fa a l'actitud d'Espanya respecte a Catalunya.
 El president de la Generalitat, que aquest dissabte al matí s'ha desplaçat a l'estació de Baquèira Beret (Vall d'Aran) per gaudir d'una jornada d'esquí i per participar en la reunió anual que es fa amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, ha assenyalat així mateix, que pel que fa a la consulta catalana, convocada per al proper 9 de novembre, es mostra confiat en poder-la celebrar i ha dit que ara mateix unes eleccions plebiscitàries no estan planificades.



Trobada amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya



L'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya ha fet la reunió anual que celebra amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a l'estació de Baquèira Beret. Aquesta reunió serveix per intercanviar impressions i veure el que es pot millorar pel que fa a la relació entre les estacions i la Generalitat.

 Mas ha dit que la situació econòmica actual fa que el suport al sector de l'esquí sigui més institucional que econòmic i ha afegit que se'ls ajuda agilitzant tràmits i permisos a aquelles estacions que vulguin fer inversions i expandir-se. El president ha recordat que el Govern de la Generalitat té un interlocutor directe entre les estacions i el Govern.

 El president ha dit que s'ha de treballar en promoure els esports d'hivern.