diumenge, 2 de febrer del 2014

El govern balear (PP) no respon a les sol·licituds dels centres que volen exhibir els símbols #ésPalma #ésMaó

Imatge en línia 1

La Conselleria d'Educació del govern balear, en mans del nacionalisme espanyol del PP, no respon a les sol·licituds dels centres que volen exhibir símbols. Així ho ha constatat l'IES Binissalem amb motiu de la celebració del dia escolar de la no-violència i la pau. El professorat de l'IES que havia preparat les activitats de la celebració del dia escolar de la no-violència va constatar que Educació no havia donat resposta al centre a la sol·licitud d'autorització per a l'exhibició dels símbols que acompanyaven l'acte.

L'activitat, organitzada pels departaments de música i d'educació plàstica i que comptava amb la participació d'alumnat d'ESO s'havia de realitzar durant el primer període d'esplai. Havia de consistir en la interpretació de la "Cançó del soldadet" del grup Manel i l'exhibició d'una reproducció d'un colom: símbol de la pau. Al no arribar l'autorització s'ha hagut de suspendre l'acte. L'alumnat i professorat ha fet un minut de silenci per la pau i com a senyal de protesta per l'actual situació que s'està patint als centres.

La sol·licitud per a l'ús dels símbols en aquest acte s'havia enviat a la Conselleria d'Educació i Cultura, segons ha informat l'assemblea de centre de l'IES Binissalem. La Llei 9/2013, vigent des del 20 de gener, sobre l’ús dels símbols institucionals de les Illes Balears, a l'article 4, apartat 3, estableix que la utilització o la col·locació de qualsevol símbol diferent dels institucionals ha d’ésser autoritzat per la conselleria competent.